• „Am crezut că NATO are surse sigure și credibile de informații”
  • „Operaţiunea de menţinere a păcii şi-a dovedit eficacitatea”
  • „NATO să aibă grijă de membrii săi”

Secretarul general al NATO, Jans Stoltenberg, a criticat recent Rusia pentru menţinerea trupelor în Transnistria şi Georgia, iar reacţia de la Moscova nu a întârziat să apară.

Rusia susţine că activitatea trupelor sale, desfăşurată în Transnistria, este legală şi a asigurat pacea şi stabilitatea în regiune, relatează agenţia TASS.

„Am crezut că NATO are surse sigure și credibile de informații în vecinătatea alianței, așa cum a spus Stoltenberg, și că aceste surse i-ar putea spune despre acordurile ruso-moldovene relevante în acest sens.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Staționarea contingentului militar rus, care face parte din forțele comune de menținere a păcii desfășurate acolo și asigură protecția depozitelor din satul Cobasna, se realizează legal. Timp de 28 de ani de prezență a operațiunii de menținere a păcii de pe Nistru, aceasta și-a dovedit eficacitatea, asigurând în mod fiabil pacea și stabilitatea în regiune.

Aș dori să-l sfătuiesc pe secretarul general NATO să aibă grijă de membrii săi, în primul rând de Statele Unite și de prezența ilegală a acestora, de exemplu, în Siria”, a declarat Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al ministerului de externe.

Declaraţiile secretarului general NATO vin în contextul în care Moscova a criticat cerea noului preşedinte din Republica Moldova, Maia Sandu, care a cerut retragerea trupelor ruseşti din Transnistria.