• Tinerii înclină spre Partidul Republican mai mult ca oricând.
  • Încrederea că o femeie poate câștiga alegerile a crescut până la 14%.
  • Democrații nu fac din tinerii americani o prioritate politică.
  • Republicanii dau prea puțină importanță votului din partea tinerelor.
  • După doar o săptămână de campanie, Harris este la egalitate cu Trump.

Femei versus bărbați, un război de când lumea și pământul. Un război care astăzi are ecouri și în viața politică. În Statele Unite, cursa electorală dintre o femeie democrată și un bărbat republican duce războiul sexelor la un alt nivel.

Prin tradiție, bărbații americani sunt republicani, iar femeile votează cu democrații. Lucru care nu se va schimba nici în noiembrie 2024. În schimb în ceea ce privește tinerii, datele Gallup arată că ei înclină acum spre Partidul Republican mai mult decât în ​​orice alt moment al acestui secol.

Chiar și așa, încrederea că o femeie poate câștiga alegerile prezidențiale a crescut până la 14%. Asta în timp ce acum 30 de ani, femeile aveau doar 1% șanse să fie alese într-o cursă electorală.

Recomandări

„TRUMP E UN BUFON IDIOT”
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
TRUMP: O URĂSC PE TAYLOR SWIFT!
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
LA CE-I SERVEȘTE ȘCOALA?
S.O.S SECRET SERVICE

American Enterprise Institute punctează faptul că democrații cu bună știință nu fac din tinerii americani o prioritate politică. De cealaltă parte, Trump și republicanii dau prea puțin importanță unei strategii prin care să atragă votul femeilor tinere.

După doar o săptămână de campanie electorală, Kamala Harris este la egalitate cu Donald Trump, arată Financial Times. Concret, Trump are 46,8% în sondaje, în timp ce actualul vicepreședinte, 46,5%. Iar Harris a crescut pe fiecare segment demografic, în special în rândul alegătorilor de culoare, latino, tineri, femei și independenți. Mai are de muncă în ceea ce privește categoria de peste 50 de ani.

Despre ce este războiul de gen al Americii?

Statele Unite ale Americii sunt polarizate politic pe mai multe linii, inclusiv rasă, geografie și educație. SUA le vor oferi din nou alegătorilor posibilitatea de a alege între o femeie democrată și un bărbat republican. Genul poate părea cea mai clară divizare dintre toate.

Sondajele arata cât de dramatic sunt divizați bărbații și femeile, războiul de gen este mult mai ciudat decât pare inițial. În majoritatea ultimilor 50 de ani, ei au avut opinii surprinzător de similare despre avort, de exemplu. Apoi, în ultimul deceniu, poziția pro-choice a crescut în rândul femeilor.

În 1995, femeile aveau doar 1 punct procentual mai multe șanse să spună că sunt favorabile alegerii decât bărbații. Astăzi, femeile au cu 14 puncte mai multe șanse să spună că sunt favorabile alegerii – cea mai mare marjă înregistrată.

În 1999, femeile cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani aveau cinci puncte procentuale mai multe șanse decât bărbații să spună că sunt „foarte liberale”. În 2023, decalajul s-a extins la 15 puncte procentuale .

Din 2017 până în 2024, ponderea bărbaților sub 30 de ani care au spus că SUA au mers „prea departe” promovând egalitatea de gen s-a mai mult decât dublat, potrivit datelor împărtășite de Daniel Cox, un coleg senior la American Enterprise Institute.

Citește și