• Joe Biden a reacționat după ce medicul lui Navalnîi a avertizat că criticul lui Putin „ar putea muri în orice moment“
  • Președintele Joe Biden a condamnat Rusia pentru tratamentul aplicat criticului lui Putin

Președintele Joe Biden a condamnat Rusia pentru tratamentul aplicat criticului lui Putin, Aleksei Navalnîi, pe fondul declarațiilor medicului acestuia, care a avertizat că sănătatea sa se deteriorează pe zi ce trece în închisoare, scrie Politico.

„Este total, total nedrept. Total inadecvat“, spune Biden.

Reacția președintelui american vine după ce, sâmbătă, medicul lui Navalnîi a avertizat că opozantul rus „poate muri în orice moment“.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Navalnîi a fost arestat în ianuarie după ce s-a întors în Rusia din Germania, unde s-a recuperat timp de câteva luni după otrăvirea de care se crede că este vinovată Rusia, fapt negat de țară. El a fost rapid condamnat la mai mult de doi ani de închisoare pentru acuzații despre care spune că sunt false. Opozantul rus este ținut în celebra închisoare Matrosskaya Tishina, unde se află în greva foamei de trei săptămâni.

Comentariile lui Biden vin la doar câteva zile după ce președintele a aplicat noi sancțiuni Kremlinului și a expulzat diplomați ruși din SUA. Ca răspuns, Rusia a expulzat diplomați americani și a interzis accesul în Rusia mai multor oficiali americani, inclusiv procurorul general Merrick Garland.

Administrația Biden a solicitat anterior eliberarea lui Aleksei Navalnîi, liderul de la Casa Albă exprimându-și îngrijorarea cu privire la tratamentul aplicat lui Navalnîi de către Kremlin, în primul său apel cu Putin în calitate de președinte, în ianuarie.