Reacţia SRI după ce Ambasada SUA în România a emis o alertă de securitate privind ameninţări care ar putea viza instituţii religioase

Ambasada SUA la București a emis o alertă privind posibile amenințări care vizează sinagogi și moschei din România în acest weekend. Cetățenii sunt sfătuiți să fie atenți. Serviciul Român de Informaţii (SRI) susţine că nu are date care să ducă la solicitarea creşterii nivelului de alertă teroristă, după ce Ambasada SUA avertizează asupra unor posibile ameninţări la sinagogi, temple şi moschei în România.

Alerta este încadrată la gradul de pericol 1 din 4, pentru care se impun „măsuri normale de precauție”.

MAI arată că poliţiştii, jandarmii, poliţiştii de frontieră, împreună cu partenerii instituţionali, se vor afla în stradă, o atenţie deosebită fiind acordată zonelor în care se desfăşoară ceremonii religioase, lăcaşurilor de cult şi locurilor cu public numeros, pentru siguranţa tuturor cetăţenilor.

„În prezent, SRI nu are date şi informaţii care ar putea conduce la solicitarea creşterii nivelului de alertă teroristă. Dar ţinând cont totuşi de contextul internaţional de securitate şi de evenimentele religioase care se întâmplă în acest weekend, SRI cu structurile competente şi împreună cu toate celelalte structuri şi instituţii va manifesta o atenţie sporită pentru prezervarea stării de securitate a românilor”, a spus Ovidiu Marincea, purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informaţii.

Exit mobile version