• Johnson este de așteptat să comunice modul în care guvernul său intenționează să combată coronavirusul.
  • Este probabil ca Johnson să declare marți, în cadrul unei declarații de presă, că normele privind purtarea măștii, îndrumarea la locul de muncă de la domiciliu și distanța socială.
  • Pașapoartele de imunizare au fost sugerate de unii experți ca mijloc de a încuraja tinerii să se vaccineze.
  • În Regatul Unit sunt imunizate persoanele cu vârste de peste 16 ani.
  • (UPDATE) Boris Johnson vrea să se vadă cu Joe Biden pentru a purta negocieri, anunță Reuters.

(UPDATE) Luni după masă, cotidianul The Times a anunțat că premierul britanic Boris Johnson va căuta să repare legăturile tensionate ale Regatului Unit cu administrația președintelui american Joe Biden în cadrul unei întâlniri la Casa Albă între cei doi lideri la sfârșitul acestei luni, citând surse din ambele părți, scrie Reuters. Johnson urmează să se întâlnească cu Biden în timpul unei călătorii de patru zile în Statele Unite pentru Adunarea Generală a Națiunilor Unite, care începe pe 21 septembrie la New York.

Premierul britanic Boris Johnson este de așteptat să comunice modul în care guvernul său intenționează să combată coronavirusul în această toamnă și iarnă, în speranța că vaccinurile, mai degrabă decât limitările, vor ține la distanță COVID-19, scrie AP.

Este probabil ca Johnson să declare marți, în cadrul unei declarații de presă, că normele privind purtarea măștii, îndrumarea la locul de muncă de la domiciliu și distanța socială, care au fost suspendate în iulie, ar putea fi reintroduse dacă numărul de cazuri va crește. Pe de altă parte, administrația sa conservatoare se opune unor restricții mai puternice, punând în așteptare un plan de emitere de pașapoarte de vaccinare pentru cluburile de noapte și alte locuri aglomerate.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Secretarul pentru Sănătate: Aceste premise au fost deja introduse în alte țări europene

Sajid Javid, secretarul pentru Sănătate, a afirmat duminică că aceste permise, care au fost deja introduse în multe țări europene și ar urma să înceapă în Anglia la sfârșitul lunii septembrie, reprezintă o „imixtiune uriașă în viața oamenilor”. El a spus că guvernul va păstra planul „în rezervă”, dar nu va continua cu el în acest moment.

Pașapoartele de imunizare au fost sugerate de unii experți ca mijloc de a încuraja tinerii să se vaccineze, în timp ce alții avertizează că forțarea vaccinării, în loc de promovarea acesteia, ar putea crește reticența. Mulți din sectorul vieții de noapte au criticat proiectul de lege ca fiind o reglementare greoaie, în timp ce mai mulți legislatori conservatori și liberal-democrații din opoziție au obiectat din motive de drepturi civile.

Situația nu se repetă și în Scoția

În Anglia, hotărârea guvernului este obligatorie. Scoția, care deține un control total asupra politicilor sale de sănătate, dorește să implementeze luna viitoare pașapoartele de vaccinare pentru localurile pline.

În prezent, în Regatul Unit sunt imunizate persoanele cu vârste de peste 16 ani, peste 90% dintre persoanele eligibile primind cel puțin o doză de vaccin. Săptămâna aceasta, se așteaptă ca guvernul să declare dacă vaccinurile vor fi extinse la copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.

Până acum, injecțiile au fost oferite doar tinerilor din acest nivel de vârstă care au probleme de sănătate sau care locuiesc cu adulți vulnerabili. Săptămâna trecută, consiliul consultativ guvernamental pentru vaccinuri a declarat că, deși avantajele medicale ale vaccinării copiilor sunt minime, pot exista alte motive sociale sau de sănătate publică pentru a-i vaccina.

Johnson: Guvernul va renunța la unele dintre puterile de urgență

Se așteaptă ca Johnson să declare marți că guvernul va renunța la unele dintre puterile de urgență acordate de Parlament după ce epidemia a început anul trecut, inclusiv la capacitatea de a închide întreprinderi și școli, de a limita întrunirile și de a încarcera persoanele contagioase.

Dezvăluirea unui nou plan de drumuri virale vine la un an după ce Johnson a sfidat sfaturile științifice de a pune țara în stare de izolare, pentru ca apoi să revină asupra deciziei sale pe măsură ce infecțiile cu coronavirus au crescut vertiginos.

Infecțiile virale sunt acum de zece ori mai multe decât în urmă cu un an, dar vaccinurile îi mențin sănătoși pe mulți britanici. În ciuda acestui fapt, în fiecare zi, în Regatul Unit sunt raportate peste 100 de decese cauzate de coronavirus, iar peste 8.000 de persoane sunt spitalizate cu COVID-19. Această cifră reprezintă mai puțin de o cincime din cea ridicată în timpul iernii, dar este în creștere.