• Monarhul, în vârstă de 75 de ani, a vizitat Australia ultima dată în 2018, împreună cu Regina, cu ocazia Jocurilor Commonwealth de la Gold Coast.
  • Regele va face această lungă călătorie în ciuda diagnosticării sale cu o formă nedeclarată de cancer la începutul acestui an.
  • Cuplul este așteptat să participe la reuniunea șefilor de guvern din Commonwealth, care reunește delegații din cele 56 de țări.

Regele Charles al III-lea și regina Camilla urmează să viziteze Australia și Samoa în luna octombrie, pe măsură ce regele își asumă mai multe sarcini publice în timp ce primește tratament pentru cancer. Cei doi vor avea angajamente în Australian Capital Territory și New South Wales, înainte de a merge în Samoa pentru un summit al Commonwealth-ului, scrie BBC.

Regele va face această lungă călătorie în ciuda diagnosticării sale cu o formă nedeclarată de cancer la începutul acestui an. Dar Palatul Buckingham a confirmat că cuplul nu va vizita Noua Zeelandă, spunând că medicii au sfătuit împotriva unei vizite prelungite din motive de sănătate.

În strânsă consultare cu prim-miniștrii Australiei și Noii Zeelande și având în vedere presiunile de timp și logistică, s-a convenit, prin urmare, să se limiteze vizita doar la Samoa și Australia”, a declarat Palatul într-o declarație.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Aceasta va fi prima vizită a regelui în Australia în calitate de monarh. Este, de asemenea, primul său turneu oficial în străinătate de la diagnosticarea sa cu cancer. În Samoa, aceștia vor participa la reuniunea șefilor de guvern din Commonwealth. În Australia, programul lor include vizite în Australian Capital Territory și New South Wales.

Cuplul este așteptat să participe la reuniunea șefilor de guvern din Commonwealth (Chogm), care reunește delegații din cele 56 de țări din Commonwealth. Mai multe detalii despre vizita în cele două țări sunt așteptate să fie anunțate în scurt timp, iar programul cuplului și schimbările de program vor fi supuse sfatului medicului.

Monarhul, în vârstă de 75 de ani, a vizitat Australia ultima dată în 2018, împreună cu Regina, cu ocazia Jocurilor Commonwealth de la Gold Coast.

Citește și