Regele Charles spune că trecutul nu poate fi schimbat. Apelurile pentru reglarea legii sclaviei cresc în Samoa

Regele Charles a declarat că trecutul nu poate fi schimbat, recunoscând indirect apelurile din partea unora dintre fostele colonii ale Marii Britanii pentru o reglare de conturi cu privire la rolul său în comerțul trans-atlantic cu sclavi, scrie The Independent.

Regele a înțeles că „cele mai dureroase aspecte ale trecutului nostru continuă să rezoneze”, conform declarațiilor sale în fața liderilor de la un summit al țărilor din Commonwealth din Samoa.

Charles nu a menționat însă reparațiile financiare pe care le-au cerut unii dintre liderii prezenți la eveniment și i-a îndemnat în schimb să găsească „limbajul potrivit” și o înțelegere a istoriei „care să ne ghideze spre a face alegerile potrivite în viitor, acolo unde există inegalități”.

Mai devreme în cursul zilei, Charles s-a bucurat de o primire cu adevărat regală, fiind declarat „Mare Șef” al regatului său din Pacific într-un sat tradițional samoan.

Înconjurați de samoani tatuați și cu pieptul gol, îmbrăcați în haine tradiționale, Charles și Regina Camilla au părut încântați de ceremonia colorată, în timp ce vizitau satul Moata’a, în a cincea zi a turneului de 11 zile din Australia și Samoa.

Regelui, îmbrăcat în echipament alb în stil safari, i s-a oferit o băutură narcotică ușor toxică în jumătate de nucă de cocos, cunoscută local sub numele de „kava”, un element vital al culturii Pacificului.

Exit mobile version