• Regele Charles care de ani de zile este un militant pasionat al problemelor de mediu – va fi gazda liderilor mondiali, inclusiv a premierului Rishi Sunak și a trimisului special al SUA pentru schimbările climatice, John Kerry.
  • Recepția a fost organizată pentru a facilita discuțiile privind creșterea durabilă, progresele înregistrate de la COP26 de la Glasgow.
  • Sunak a fost criticat pentru decizia sa de a nu participa la eveniment.

Regele Charles va găzdui vineri la Palatul Buckingham o recepție pentru personalități cheie ale COP27, deși nu va participa personal la conferință.

Conferința Națiunilor Unite privind schimbările climatice începe în Egipt la 6 noiembrie, dar regele – care a fost un militant pasionat al problemelor de mediu – nu va participa. Recepția va reuni peste 200 de lideri internaționali din domeniul afacerilor, factori de decizie și ONG-uri pentru a marca sfârșitul președinției britanice a COP26 și pentru a privi înainte la summitul COP27 de la Sharm el-Sheikh.

Recepția a fost organizată pentru a facilita discuțiile privind creșterea durabilă, progresele înregistrate de la COP26 de la Glasgow și eforturile colective și continue de combatere a schimbărilor climatice. Regele participă de mai mulți ani la conferința ONU privind schimbările climatice și a ținut unul dintre discursurile principale la ceremonia de deschidere a COP26 de la Glasgow.

Recomandări

OFICIAL LA NATO
VON DER LEYEN, APROBATĂ PENTRU CONDUCERE
UN BAN DAI ȘI STAI ÎN RAI
AU SUBIECTE DE DISCUȚIE
GLUTEN FREE, CAKE FOR ME!
COALIȚIA MUTĂ VINERI NEGOCIERILE

Printre invitați se va număra și prim-ministrul Rishi Sunak, care s-a retras de la summit săptămâna trecută, pentru a se putea concentra pe provocările interne” din Regatul Unit. Se așteaptă ca acesta să ia cuvântul pentru scurt timp în cadrul evenimentului.

Președintele COP26, Alok Sharma, care și-a pierdut locul în cabinetul său în ultima remaniere, va fi, de asemenea, prezent, împreună cu trimisul special al Americii pentru schimbările climatice, John Kerry. Sunak a fost criticat pentru decizia sa de a nu participa la eveniment, liderul laburist Keir Starmer afirmând că premierul a ratat o oportunitate de a reuni liderii mondiali”.