• Cel mai longeviv monarh britanic, Regina Elisabeta a II-a, sărbătorește astăzi 96 de ani.
  • Majestatea Sa a urcat pe tron într-un moment istoric, în care Marea Britanie, chiar dacă ieșea victorioasă din război, îşi pierduse statutul de primă mare putere a lumii în detrimentul Statelor Unite şi al Uniunii Sovietice.
  • Elisabeta ştia că s-a născut pentru a fi regină, însă niciodată în copilăria ei nu a crezut că va ocupa tronul aproape întreaga viaţă.

Cel mai longeviv monarh britanic, Regina Elisabeta a II-a, sărbătorește astăzi 96 de ani.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a petrecut 70 de ani pe tronul britanic fiind îndrăgită și urmărită îndeaproape de milioane de oameni.

Majestatea Sa a urcat pe tron într-un moment istoric, în care Marea Britanie, chiar dacă ieșea victorioasă din război, îşi pierduse statutul de primă mare putere a lumii în detrimentul Statelor Unite şi al Uniunii Sovietice.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„În cele din urmă, totul va fi bine; căci Dumnezeu va avea grijă de noi şi ne va da victoria şi pacea“ – acestea au fost primele cuvinte pe care Elisabeta le-a rostit către poporul britanic, la numai 14 ani.

Elisabeta ştia că s-a născut pentru a fi regină, însă niciodată în copilăria ei nu a crezut că va ocupa tronul aproape întreaga viaţă. Cuvântul ei a fost decisiv în cadrul evenimentelor politice şi sociale, dar şi în familia sa – continuarea unei dinastii pare mai grea decât conducerea unei ţări. Fragilă, dar aprigă în acelaşi timp, Elisabeta a II-a poartă, la cei 96 de ani, de şapte decenii, Coroana Marii Britanii, unul dintre cele mai mari imperii care au existat vreodată.