• Dorin Recean, șeful Guvernului de la Chișinău, a declarat că Republica Moldova își propune să intre în Uniunea Europeană până în 2030.
  • Consideră că este un „obiectiv realist”, însă unul pentru care „trebuie muncit foarte mult mai mult”.
  • Șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Jānis Mažeiks, spune că Republica Moldova și Ucraina nu sunt la pachet și că fiecare stat va fi evaluat în funcție de progresele înregistrate.

Dorin Recean, șeful Guvernului de la Chișinău, a declarat că Republica Moldova își propune să intre în Uniunea Europeană până în 2030. Consideră că este un „obiectiv realist”, însă unul pentru care „trebuie muncit foarte mult mai mult”.

De asemenea, premierul Republicii Moldova a recunoscut că nu este mulțumit de rezultatele lupte împotriva corupției, inclusiv în domeniul justiției, iar, în opinia sa, procurorul european Laura Codruța Kovesi este „un simbol al luptei cu corupția”.

Și șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Jānis Mažeiks, spune că Republica Moldova și Ucraina nu sunt la pachet și că fiecare stat va fi evaluat în funcție de progresele înregistrate.

Recomandări

PUTINSE LAUDĂ CU RACHETELE BALISTICE
BIDEN: „NIMENI NU E MAI BUN CA MINE”
FRANȚA ÎL ELIMINĂ PE RONALDO LA 11M
ISRAEL ȘI HAMAS DEZBAT PLANUL DE PACE
SCHOOF INTRĂ ÎN CONFLICT CU BRUXELLES
CE I-A SPUS CHARLES LUI SIR KEIR STARMER?

„Planul cel mai ambițios este de a asigura aderarea Republicii Moldova către anul 2030”, afirmă Jānis Mažeiks. Progresul înregistrat până acum este unul impresionant, iată de ce termenul este unul realizabil, dar pentru asta trebuie să fie menținut un ritm de reforme foarte accelerat. Dacă Chișinăul va lucra în ritmul pe care l-a avut în ultimii doi ani, acest termen este realizabil. Dar dacă în urma alegerilor susținerea pentru integrarea europeană se va reduce sau se va opri, negocierile evident că se pot bloca”, a declarat oficialul european.

În Republica Moldova urmează să aibă loc alegeri prezidențiale la sfârșitul anului 2024, iar la mijlocul anului 2025 – alegeri parlamentare.

Citește și