• Localurile au fost închise la interior în Bacău și în localități din județ
  • Închiderea restaurantelor este decisă în funcție de rata îmbolnăvirilor
  • Bucureștiul este aproape de pragul de 1.5 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile

Astăzi este ziua deciziei. Restaurantul tău preferat ar putea fi închis din nou. Localurile au fost închis deja la interior în mai multe zone ale țării ca de exemplu orașul Bacău și mai multe localități din județ. La fel s-a întâmplat în mai multe localități din județul Arad sau în județul Hunedoara, inclusiv orașul Petroșani. La Râmnicu Vâlcea, de la 3 octombrie toate restaurantele și cafenelele funcționează la o treime din capacitate.

O astfel de decizie poate fi luată chiar astăzi la Iași când se va întâlni Comitetul pentru Situații de Urgență, în condițiile în care acolo măsura se aplică deja în mai multe comune din județ.

Bucureștiul este aproape de pragul de 1.5 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile. Aceasta este condiția în funcție de care se ia o astfel de decizie. Unii chiar spun că pragul acesta a fost depășit în București. Controversele apar când vine vorba de numărul real de locuitori din Capitală, asta în condițiile în care datele de la Evidența Populației sunt destul de vechi. Aproape de pragul de 1.5 cazuri la mia de locuitori sunt și județele Ilfov Brașov și Vaslui.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ