Restricțiile de călătorie în România au fost actualizate și au intrat în vigoare de astăzi

Restricțiile de călătorie în România au fost actualizate și au intrat în vigoare de astăzi, chiar dacă numărul de cazuri este în continuă creștere. Schimbările au fost anunțate ieri, pe data de 31 ianuarie, de către Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne din România.

Începând de astăzi, 1 februarie, restricțiile nu vor mai fi la fel de dure, ceea ce înseamnă că, din punct de vedere turistic, țara noastră și-ar putea reveni.

Cum s-au modificat restricțiile?

„Totodată, măsura de carantină pentru contacții direcți devine pentru 5 zile, iar exceptate sunt persoanel care au trecut prin boală și care au maxim 90 de zile de la terminarea perioadei de izolare.(…) În rest, persoanele care intră în contact direct, conform definiției de caz, vor fi carantinate 5 zile, chiar dacă persoanele respective sunt vaccinate”, a spus Raed Arafat, șeful DSU.

Astfel, principalele prevederi sunt reducerea perioadei de carantină pentru persoanele nevaccinate sau care nu prezintă un certificat digital la 5 zile și eliminarea listei țărilor cu risc epidemiologic ridicat.

Exit mobile version