Restricțiile dure impuse de guvernul Merkel scot mii de oameni în stradă. Protestele violente s-au lăsat cu arestări

Mii de protestatari s-au adunat miercuri dimineață în centrul Berlinului pentru a-și exprima furia față de restricțiile impuse în Germania.

Protestele se leagă de restricțiile pe care autoritățile vor să le impună în lupta cu Covid-19, și anume obligația de a purta mască în aer liber, închiderea magazinelor și altor afaceri, toate regulile de distanțare socială.

Parlamentarii trebuie să dezbată și mai apoi să voteze un proiect de lege care va oferi cadrul legal pentru impunerea tuturor acestor restricții, lucru care îi nemulțumește pe nemți.

Grecia și Italia protestează

Și grecii au protestat masiv aseară pe străzile din Atena, și acolo s-a lăsat cu arestări, iar polițiștii au folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe protestari.

Nici recentele proteste din Italia nu sunt ușor de uitat, în special cele din Roma, Napoli și Torino, asta după ce Guvernul lui Giuseppe Conte a introdus noi restricții.

În Italia sunt 7 regiuni carantinate total de câteva zile, de duminică mai exact, iar altercațiile dintre cetățeni și polițiști s-au amplificat în ultimele zile.

Exit mobile version