Revoltați și cuprinși de furie, libanezii au cerut ajutorul lui Macron: „Ești singura noastră speranță”

Oamenii din Beirut și-au exprimat mânia față de guvernul care spune că neglijența a fost rezultatul exploziilor devastatoare din capitala Libanului. Președintele Franței, Emmanuel Macron, a mers în Beirut pentru a găsi soluții și pentru a discuta cu autoritățile de acolo.

Emmanuel Macron, primul șef de stat care a mers în Liban, în urma tragedie, a fost primit ca un salvator. În timp ce mergea pe străzi înconjurat de bodyguarzi, locuitorii orașului s-au îmbulzit în jurul lui implorându-l să-i ajute la demiterea politicienilor aflați la putere.

„Ajută-ne, tu ești singura noastră speranță”, a strigat un rezident. „Vă rog, nu dați bani guvernului nostru corupt”, a strigat un alt libanez. Drept răspuns, Macron le-a promis că nu va permite ca banii să ajungă în mâna corupților.

„Sunt aici pentru a propune un nou pact politic și voi reveni în 1 septembrie, iar dacă nu se realizează, îmi asum răspunderea politică”, a spus Macron, în fața mulțimii revoltate.

“Am știut tot timpul că suntem conduși de oameni incompetenți, un guvern incompetent … Dar vă spun ceva, ceea ce au făcut acum este de-a dreptul revoltător, criminal” spune un medic rezident.

Președintele Michel Aoun a declarat că 2.750 tone de nitrat de amoniu, depozitate necorespunzător de șase ani, au stat la originea tragediei. Prin urmare, libanezii au acuzat autoritățile de corupție, neglijare și administrare defectuoasă.

Explozia a ucis cel puțin 137 de persoane și a rănit alte 5.000, în timp ce unii sunt dați dispăruți.

Exit mobile version