• 100% dintre voturi au fost numărate.
  • Maia Sandu denunță „interferența străină ostilă” în alegeri: „Avem probe și informații că ținta grupului criminal a fost să cumpere 300.000 de voturi”. Dimensiunea a fost fără precedent
  • Prezența la alegerile prezidențiale din Moldova a fost de 51,4%
  • Prezența la vot la referendumul de aderare la UE a fost de 49,8%

100% dintre voturi au fost numărate la alegerile prezidențiale din Republica Moldova și la Referendumul Constituțional privind aderarea la UE.

La Referendumul Constituțional, rezultatele sunt: DA – 50.46%; NU – 49.54%

La acest scor, Referendumul este VALIDAT.

Recomandări

REZULTATELE ALEGERILOR
ÎN SPATELE CORTINEI
ISRAELUL PREGĂTEȘTE ATACUL
BRITNEY MARRIED HERSELF
MOLDOVA ALEGE UE
O NOUĂ ACUZAȚIE

În cazul alegerilor prezidențiale, rezultatele sunt, după 100% procese verbale numărate:

  • Maia Sandu – 42.45% – (656.354 voturi)
  • Alexandr Stoianoglo – 25.98% – (401.726 voturi)
  • Renato Usatîi – 13.79% – (213.168 voturi)

Mesajul lui Maia Sandu

Mă adresez celor care au votat DA la referendum – pentru ca acest vot să conteze, trebuie să mai dăm o bătălie. Mă adresez cetățenilor care au votat pentru Țîcu, Năstase, Chicu, Ulianovschi, Chicu – respect votul dumneavoastră și vă mulțumesc că l-ați exprimat. Asta înseamnă democrație. Diferențele între politicieni trebuoe să le lăsăm pentru după alegeri când știm că democrația e în pericol.

Mă adresez către cei care l-au votat pe Renato Usatîi, știu că avem diferențe de opinii, dar totodată, știu că și voi ca și mine – nu vreți revenirea bandiților la putere, care vin pentru a pune mâna pe tot – să facă regat în țara noastră. Puterea este în adevăr în mod evident, adevărul e că și voi și noi vrem să fim liberi și respectați în țara noastră. Ce au încercat ei ieri – să încalce dorința noastră de a trăi bine.

Am un mesaj și pentru cetățenii care nu sunt convinși de viitorul nostru european. Eu voi continua să muncesc pentru un viitor prosper. Haideți cu toții să protejăm ce avem, să nu ajungem într-un stat în care pentru păreri poți fi arestat.

(…) Vă rog să mă ajutați în următoarele săptămâni, și cei pesimiști, și cei optimiști, și mai tineri și mai în vârstă, să vorbim cu cei din jur, să le explicăm, ce putem pierde, să prevenim împreună un dezastru. Mă adresez și contracandidatului meu. În această săptămână trebuie să avem o dezbatere serioasă despre cum vedem viitorul Moldovei – să ne audă cetățenii și să decidă.

(…) Dragi moldoveni, știu că ne-am dorit un rezultat mai ferm la referendum, el ar fi fost, dacă interferența murdară nu ar fi încercat să blocheze drumul nostru. Dar Moldova a câștigat într-o luptă nedreaptă pentru că ne-am mobilizat. Mai avem o luptă de dat – ei vor să ne sperie. Noi îi vom privi în fața și vom vota conștient, vom conduce țara spre pace și bunăstare. Ieșim cu toții la vot. Fiecare dintre noi poate ajuta azi Moldova!

Moldova votează iar pe 3 noiembrie

Comisia Electorală Centrală a anunțat astăzi, în mod oficial, că actuala Președintă a Republicii Moldova, Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo, candidatul PSRM, au intrat în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Următoarele alegeri pentru președinția Republicii Moldova sunt programate peste 2 săptămâni, pe 3 noiembrie.