• Premierul va susține că „ideile sale îndrăznețe” pot „crea un viitor mai sigur” pentru britanici.
  • Aceasta va fi cea mai mare intervenție a sa de la rezultatele slabe obținute de conservatori în alegerile locale.
  • Sondajele naționale plasează laburiștii cu până la 20 de puncte în fața conservatorilor în intențiile de vot pentru alegerile generale.

Rishi Sunak va spune că Marea Britanie „se află la o răscruce de drumuri” înainte de „unii dintre cei mai periculoși ani”, în cadrul unui discurs pre-electoral adresat alegătorilor luni, scrie BBC.

Într-un discurs, premierul va susține că „ideile sale îndrăznețe” pot „crea un viitor mai sigur” pentru britanici. Aceasta va fi cea mai mare intervenție a sa de la rezultatele slabe obținute de conservatori în alegerile locale.

Laburiștii au declarat că conservatorii nu pot rezolva problemele din Marea Britanie, deoarece „ei sunt problema”. Sir Keir Starmer se va întâlni mai târziu cu primarii laburiști – și va prezenta alegerea ca fiind între „un Partid Laburist schimbat… sau mai mult haos și declin sub conducerea conservatorilor”.

Recomandări

ZID LA GRANIȚA CU SUDUL
A MURIT DONALD SUTHERLAND
FICO CERE REFORME ÎN MEDIA SLOVACĂ
ROMÂNIA TRIMITE PATRIOT ÎN UCRAINA
CIUCĂ ȘI CIOLACU NU DECID PREZIDENȚIALELE
ÎN VOGUE LA 102 ANI

Sondajele naționale plasează laburiștii cu până la 20 de puncte în fața conservatorilor în intențiile de vot pentru alegerile generale.

Conservatorii au pierdut, de asemenea, 470 de consilieri în alegerile locale, precum și în cursa cheie pentru primăria din West Midlands. Sunak va susține într-un discurs la Londra că alegătorii se confruntă cu o alegere dură în ceea ce privește cine va conduce țara în anii „unii dintre cei mai periculoși, dar și cei mai transformatori” de până acum.

Primul ministru încearcă să se prezinte ca fiind cea mai bună persoană pentru a face față provocărilor după alegerile generale – așteptate înainte de sfârșitul anului. El va spune că are „idei îndrăznețe” care pot „crea un viitor mai sigur” pentru britanici și le poate reda „încrederea și mândria în țara noastră”.

„Simt un profund sentiment de urgență, deoarece în următorii cinci ani se vor schimba mai multe lucruri decât în ultimii 30”, a spus el. Sunak va promite să protejeze Marea Britanie împotriva amenințărilor de război, a creșterii globale a imigrației și a „celor care încearcă să submineze valorile și identitățile noastre comune”.

Și va promite să valorifice oportunitățile oferite de tehnologii precum Inteligența Artificială. El va spune: „În următorii câțiva ani, de la democrația noastră, la economia noastră, la societatea noastră – până la cele mai dificile chestiuni legate de război și pace – aproape fiecare aspect al vieții noastre se va schimba.

Citește și