• Rivalii învinși ai lui Donald Trump pentru nominalizarea republicană din 2024, precum Nikki Haley, și Ron DeSantis și-au exprimat sprijinul deplin pentru candidatura sa.
  • Nikki Haley, Ron DeSantis și alți vorbitori republicani au abordat teme conservatoare precum inițiativele privind diversitatea, criminalitatea și imigrația.
  • Deși au existat unele diviziuni în timpul alegerilor primare, delegații republicani s-au declarat pregătiți să se concentreze asupra înfrângerii Președintelui Biden.

Unul câte unul, rivalii învinși ai lui Donald Trump pentru nominalizarea republicană din 2024 au urcat pe scenă pentru a-l lăuda la convenția partidului de marți seara, scrie BBC.

Din loja sa aflată chiar deasupra sălii convenției, Trump a zâmbit uneori în timp ce își privea foștii adversari Nikki Haley, Ron DeSantis și Vivek Ramaswamy exprimându-și sprijinul deplin pentru candidatura sa.

„Voi începe prin a clarifica un lucru: Donald Trump are sprijinul meu ferm, punct”, a declarat Haley, fostul ambasador al ONU, care i-a adresat cea mai puternică provocare lui Trump la începutul acestui an. Ea a spus că Trump i-a cerut să vorbească la evenimentul din Milwaukee în numele „unității”. „Pentru binele națiunii noastre, trebuie să mergem cu Donald Trump”, a spus ea mulțimii.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Al treilea clasat în alegerile primare, guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a avut o primire mult mai entuziastă din partea mulțimii. El a abordat mai multe probleme sociale conservatoare, inclusiv inițiativele privind diversitatea, despre care a spus că sunt „îndoctrinare”. El a îndemnat mulțimea să se ralieze în spatele lui Trump – deși aceștia erau deja solid în spatele actualului lor candidat. „Nu-l putem dezamăgi și nu putem dezamăgi America”, a spus DeSantis.

De asemenea, el s-a referit la vârsta lui Biden, o problemă care zguduie în prezent Partidul Democrat. „Avem nevoie de un comandant suprem care să poată conduce 24 de ore pe zi și șapte zile pe săptămână”, a spus el.

Daniel Willis, Președintele tinerilor republicani din Delaware, în vârstă de 25 de ani, a declarat că DeSantis și Haley au făcut mai mult decât suficient „pentru a umple golul” cu susținătorii lui Trump.

Restul serii a fost dedicat celor mai comune puncte de campanie ale republicanilor, cum ar fi trecerea migranților la graniță, criminalitatea și angajamentul general de a-l învinge pe Biden.

Ted Cruz, senatorul american de Texas, a declarat că există o „invazie la propriu” a Statelor Unite. Dr. Ben Carson, care a făcut parte din cabinetul lui Trump, i-a acuzat pe democrați de „distrugerea Constituției”.

Trump însuși a condus o ovație uriașă pentru Madeline Brame, o femeie al cărei fiu a fost ucis în New York în 2018 și care, de atunci, a făcut apel la politici dure față de criminalitate.

Delegații au spus că sunt pregătiți să treacă dincolo de diviziunile intrapartinice ale alegerilor primare și să concentreze în schimb energia partidului asupra Președintelui Biden.

„La sfârșitul zilei”, a declarat Pam Lightsey, delegată din Georgia, «suntem cu toții republicani».

Citește și