• Discuțiile dintre cei doi au inclus posibile posturi pe care Kennedy le-ar putea obține la nivel de cabinet.
  • Discuțiile au explorat posibilitatea ca Kennedy să renunțe la candidatură și să-l susțină pe fostul președinte.
  • Acea întâlnire dintre Trump și președinte – care a avut o prestație slabă – a pregătit terenul pentru ca acesta din urmă să anunțe duminică că nu va candida la realegere.

Candidatul independent la președinție Robert F Kennedy Jr ar fi purtat recent discuții cu Donald Trump cu privire la susținerea campaniei sale pentru o a doua președinție și – în caz de succes – obținerea unui post în administrația sa, scrie The Guardian.

Discuțiile, raportate pentru prima dată luni de Washington Post, au loc la câteva zile după ce Kennedy și-a cerut scuze public pentru un videoclip postat online care arăta o parte a unei convorbiri telefonice private între el și Trump. Clipul îl includea pe Trump împărtășindu-și gândurile cu privire la vaccinurile din copilărie și fiind în larg acord cu Kennedy, un cunoscut sceptic al vaccinurilor. În videoclip, Trump îl invită aparent pe Kennedy să îi susțină campania.

Dar Post a raportat că Kennedy – un candidat democrat care a devenit independent în octombrie anul trecut – a fost cel care a solicitat ulterior un post de supraveghere a problemelor medicale și de sănătate în cadrul oricărei noi administrații Trump în schimbul sprijinului său.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

La o întâlnire în Milwaukee la începutul săptămânii trecute, potrivit publicației, discuțiile dintre cei doi au inclus posibile posturi pe care Kennedy le-ar putea obține la nivel de cabinet – sau posturi care nu necesită confirmarea Senatului. Discuțiile au explorat, de asemenea, posibilitatea ca Kennedy să renunțe la candidatură și să-l susțină pe fostul președinte.

Consilierii lui Trump ar fi fost îngrijorați că un astfel de acord ar putea fi problematic – dar nu au exclus ideea.

Ideea a apărut după ce lui Kennedy, cu aproximativ 9% din voturile alegătorilor în cursa prezidențială și ambele partide majore temându-se că ar putea câștiga voturi independente vitale, i s-a refuzat oportunitatea de a dezbate cu Joe Biden și Trump în iunie.

Acea întâlnire dintre Trump și președinte – care a avut o prestație slabă – a pregătit terenul pentru ca acesta din urmă să anunțe duminică că nu va candida la realegere.

Kennedy a declarat luni pentru Post că campania lui Trump a fost mai deschisă față de el decât aparatul partidului democrat. Unchiul său, președintele John F Kennedy Jr, a fost asasinat în 1963, iar tatăl și el, senatorul Robert F Kennedy, a fost asasinat în 1968.

„Sunt dispus să vorbesc cu oricine din oricare partid politic care vrea să vorbească despre sănătatea copiilor și despre cum să punem capăt epidemiei de boli cronice”, a declarat Kennedy Jr, adăugând că are «mult respect pentru președintele Trump pentru că a întins mâna».

Citește și