• Kennedy a dat peste un urs tânăr care fusese lovit și ucis de un alt șofer.
  • În 2014, femela urs negru a fost găsită în niște tufișuri de un câine.
  • Când a sosit poliția, au observat că ursul avea traume pe corp, dar nu era clar cum a murit, declanșând o anchetă care nu a fost niciodată rezolvată – până duminică.

Candidatul independent la președinție Robert F. Kennedy Jr. a difuzat duminică un videoclip bizar în care recunoaște că, în urmă cu un deceniu, a aruncat un pui de urs mort în Central Park din New York și a înscenat scena pentru a face să pară că un biciclist a trecut peste animal, scrie The Guardian.

Videoclipul a fost un efort de a combate un viitor articol din New Yorker despre care a prezis că va fi o poveste proastă”. În videoclip, Kennedy vorbește cu actrița Roseanne Barr și povestește că a călătorit prin Hudson Valley din New York și a dat peste un urs tânăr care fusese lovit și ucis de un alt șofer.

În 2014, femela urs negru a fost găsită în niște tufișuri de un câine într-un mister care a mistuit orașul. La acea vreme, Florence Slatkin, care locuiește în apropierea parcului, a declarat că terrierul prietenei sale a observat ceva lângă o bicicletă întinsă pe jos.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

La început, am crezut că este un sac de haine sau poate un câine mort”, a declarat ea pentru Associated Press. Dar apoi, pe măsură ce s-au apropiat, și-au dat seama că era un urs foarte mic cu gura larg deschisă și zgârieturi pe lateral”.

Când a sosit poliția, au observat că ursul avea traume pe corp, dar nu era clar cum a murit, declanșând o anchetă care nu a fost niciodată rezolvată – până duminică.

În înregistrarea video, Kennedy spune că a luat carcasa și a pus-o în dubița sa, plănuind să o jupoaie și să o mănânce mai târziu. Cu toate acestea, nu a mai avut timp să ducă ursul acasă înainte de a trebui să prindă un zbor.

Kennedy a declarat că el și grupul cu care se afla – dintre care unii băuseră – au venit apoi cu un plan de a lua o bicicletă veche pe care o avea în dubiță și de a plasa carcasa ursului în Central Park pentru a face să pară că ursul a fost lovit de o bicicletă, profitând de o serie recentă de accidente de bicicletă în New York.

Citește și