• Într-un mesaj video postat pe Facebook după externare, Fico a declarat că nu crede că atacul a fost doar o acțiune a unui „nebun singuratic”.
  • Fico a promis că se va întoarce la muncă la sfârșitul lunii iunie sau începutul lunii iulie.
  •  El a spus că îl iartă pe atacator.

Care sunt declarațiile lui Fico?

Premierul slovac Robert Fico a fost externat. Acesta anunţă că nu va lua măsuri în justiţie împotriva atacatorului. El a ținut un discurs video după ieșirea sa din spital.

În mesajul video postat pe Facebook, Fico spune că nu crede că tentativa de asasinat asupra lui a fost doar o acţiune a unui „nebun singuratic”, descriindu-l pe acesta drept un activist al opoziţiei. Totuşi, Premierul slovac spune că îl iartă şi nu va începe o acţiune judiciară contra suspectului, în prezent arestat. Cu toate acestea, el a atacat opoziţia şi alte persoane, spunând: „La urma urmei, este evident că el a fost doar un mesager al răului şi al urii politice”.

El a promis că se va întoarce la muncă la sfârşitul lunii iunie sau începutul lunii iulie.

Recomandări

MACRON: „A VENIT TIMPUL UNEI ALIANȚE LARGI”
BARDELLA ACUZĂ EXTREMA STÂNGĂ
ANGLIA-SLOVACIA 2-1
EXTREMA DREAPTĂ CÂȘTIGĂ TURUL 1
EXTREMA DREAPTĂ CÂȘTIGĂ TURUL 1
ROMÂNIA, PE LOCUL 5 LA SUSȚINĂTORI

Premierul în vârstă de 59 de ani a fost împuşcat pe 15 mai în timp ce ieşea de la o şedinţă de guvern desfăşurată în oraşul Handlova. Un individ înarmat şi aflat într-un grup de oameni spre care s-a îndreptat Fico a tras cinci gloanţe către acesta, dintre care patru l-au nimerit.

Citește și