• Decesul a fost anunțat cu întârziere de DSP București, care și-a mutat sediul
  • Grupul de Comunicare Strategică: „De pe numărul de fax la care se raporta inițial nu a fost luat raportul”
  • Și la Suceava, cel puțin 13 decese provocate de COVID-19 au fost raportate cu întârziere

Epidemia de coronavirus arată cât de departe sunt unele instituții din România de a fi eficiente. De data asta e vorba despre Direcția de Sănătate Publică București, care a raportat un deces provocat de COVID-19 cu o întârziere de câteva zile. Au fost niște probleme tehnice, au explicat reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică. Mai exact, un fax nu a funcționat. Da, ați citit bine: în 2020, o instituție vitală din capitala României raportează cazurile fatale de coronavirus prin fax.

Iată cum sună explicația oficială privind problemele tehnice de la DSP București: „Cazul a fost raportat la DSPMB de către unitatea sanitară, care nu a raportat mai departe la INSP, conform metodologiei, din cauza unor deficienţe tehnice generate de procesul de mutare a sediului DSPMB. De pe numărul de fax la care se raporta iniţial nu a fost luat raportul”.

Este vorba despre decesul unei paciente din Bucureşti, de 84 de ani, care a mers la camera de gardă a Spitalului Universitar din Bucureşti pe 26 martie. Rezultatul pozitiv pentru coronavirus a venit o zi mai târziu. Tot atunci a şi murit.

Recomandări

JOE BIDEN NU RENUNȚĂ
SCHIMBĂRILE CLIMATICE FAC RAVAGII
CE SPUNE TIMBERLAKE DESPRE ARESTARE
EXTREMA DREAPTĂ SĂRBĂTOREȘTE
BANNON: „ARMATA MAGA ESTE PREGĂTITĂ”
PUBLICUL NU A FOST PREA ÎNCÂNTAT DE SZA

Tot cu întârziere a fost anunțată și moartea a cel puțin 13 pacienți de la Spitalul Județean Suceava. Anunțul oficial a venit pe 30 martie, însă Grupul de Comunicare Strategică preciza acum că e vorba despre decese înregistrate în perioada 22-29 martie. Cu alte cuvinte, unele au fost anunțate cu mai mult de o săptămână mai târziu.