• 95.940 de mii de doze de vaccin Pfizer au ajuns astăzi în România
  • Mai bine de un sfert dintre dozele primite astăzi vor ajunge în județul Timiș
  • Serul va ajunge în București și înșase județe din țară

Este a doua tranșă în două zile. Serul va ajunge în București și în județele Brașov, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș.

Mai bine de un sfert dintre dozele primite astăzi, adică 24.570, vor ajunge în centrul de la Timișoara, deoarece județul Timiș are în continuare cea mai mare incidență – de 3,48 la mia de locuitori.

Cu toate acestea, trebuie reamintit faptul că, primarul Timișoarei, Dominic Friț, a cerut anterior mai multe doze de vaccin deoarece este cerere mare. În București au fost distribuite 4.680 doze, iar la Constanța 14.040 doze.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

38.346 de oameni, dar aproape 12 mii dintre ei au fost vaccinaţi cu a doua doză de vaccin. Ceea ce face ca numărul celor vaccinaţi cu prima doză să fie de aproape 26.500 de oameni, mult sub media săptămânii trecute, de peste 30.000.

Important de precizat este că pentru a ajunge la imunizarea în masă în septembrie, ar trebui să fie vaccinaţi în jur de 90 de mii de oameni în fiecare zi. Şi, în fiecare zi în care nu este atins acest obiectiv, presiunea să vaccinăm mai mult va fi şi mai mare.