• România e aproape de rata de respingere necesară, de 3%.
  • Rata de respingere va fi publicată în octombrie.
  • Ambasada României în SUA vrea să încheie procedura în mandatul Biden.

România avizată. De la anul vom merge în SUA fără viză. Suntem aproape de a bifa și ultima cerință tehnică – rata de respingere – care trebuie să fie sub 3% în anul fiscal precedent intrării în programul Visa Waiver.

„Ne propunem să încheiem procedurile birocratice înainte de finalul mandatului actualei administrații Biden”, spune Andrei Muraru, ambasadorul României în SUA, după o întâlnire cu secretarul american pentru securitate internă.

Visul american poate fi cu happy-end, după 20 de ani în care rata de refuz a fost aproape de 10% an de an.

Recomandări

ISRAELUL ATACĂ HEZBOLLAH
ATAC ASUPRA HEZBOLLAH
BILLIE VOTEAZĂ CU KAMALA
S-A ALES FUMUL
ELEVII-S GATA, ȘCOALA BA
PLANUL LUI ZELENSKI

Rata se calculează pentru vizele turistice și de business pentru anul fiscal american, care se încheie la 30 septembrie. În octombrie aflăm cifra exactă.

Până atunci, vin ei la noi. România este în topul preferințelor pensionarilor americani care vor să viziteze Europa, alături de Portugalia, Spania, Cehia sau Bulgaria, scrie Forbes. Le convine că pot trăi cu o treime din banii pe care i-ar cheltui acasă și faptul că, ce să vezi, nu le trebuie viză.

Bucureștiul este pe locul 142 în topul costului de trai, din 226 de orașe analizate de compania de servicii financiare Mercer.

Citește și