• Ministrul român de externe spune că țara face progrese în egalitatea de gen.
  • În iulie 2020. România a adoptat prima Strategie privind Femeile, Pacea și Securitatea.
  • Andreea Paul: Româncele și-au câștigat dreptul la vot abia în anul 1936 și au fost recunoscute persoane cu drepturi depline abia după cel de-Al Doilea Război Mondial.

Istoria ne-a arătat cum femeile au pornit războaie, însă viitorul ne-ar putea arăta că tot ele ar urma să aducă pacea. Asta ne-a spus și ministrul român de externe, Luminița Odobescu la o reuniune ministerială pe tema „Femeile, pacea și securitatea”.

România a adoptat în 2020 prima Strategie Națională și primul Plan Național de Acțiune privind Femeile, Pacea și Securitatea.

„Româncele și-au câștigat dreptul la vot abia în anul 1936 și au fost recunoscute persoane cu drepturi depline abia după cel de-Al Doilea Război Mondial”, a povestit Andreea Paul, conferențiar universitar doctor in economie și președinta Inițiativei pentru Competitivitate la Aleph News.

Recomandări

CIOLACU: AVEM COALIȚIE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT

„În domeniul politic, în continuare, subreprezentarea gravă de gen a femeilor în decizia publică este o realitatea a anului 2023. Abia reușim să avem o cincime din Parlamentul României la genul feminin. Guvernul arată la fel”.

Lucrurile sunt ceva mai echilibrate în zona antreprenorială. Concurența, capacitatea de a iniția o afacere și de a o conduce au reprezentat adevărate avantaje pentru femei.

„O treime dintre antreprenori sunt de genul feminin, dar asta pentru că ele au pornit la linia de start mai târziu. Ast[zi, fiecare nou-născută companie este de o distribuție perfectă de gen: el/ea”.

Citește și