• Ministrul Economiei va semna un acord cu producătorul de drone Periscope Aviation.
  • Periscope este un producător american de drone militate și civile.
  • Acordul va fi semnat pe 24 mai la Black Sea Defense and Aerospace.
  • Ucraina a început să testeze drone controlate de A.I.

În lipsa soldaților, România se bagă forță pe piața de drone. Ministerul Economiei va semna săptămâna asta un contract uriaș cu producătorul american de drone militare și civile – Periscope Aviation. E o premieră pentru industria românească de Apărare. Acordul va fi bătut în cuie chiar la Black Sea Defence and Aerospace, expoziția internațională dedicată apărării – care începe mâine și va ține până vineri, la Romaero. Forţele Aeriene Române și alte 400 de companii românești și internaționale își vor prezenta tehnica militară și echipamentele moderne.

Ucraina e cu un pas în față. Folosește pe front – ceea ce noi vedem doar la expoziții. Soldații ucraineni testează deja drone controlate de Inteligența Artificială. Acum un om controlează drona și comandă uciderea adversarului apăsând doar 3 butoane, în timp ce următește operațiunea pe un ecran.

Între timp, Președintele Iohannis e pe fir cu Zelenski.

Recomandări

PUTIN AMENINȚĂ COREEA DE SUD
CÂND VOR FI ALEGERILE PREZIDENȚIALE?
RUSIA ATACĂ MASIV UCRAINA
HOLD THE PATRIOT!
22 DE OAMENI MOR ÎN GAZA
NOUL LOOK DE FĂCUT BANI

„Tocmai am avut o discuție telefonică cu Președintele Zelenski. Ne concentrăm pe sprijinul continuu pentru Ucraina, prioritățile pentru viitorul Summit NATO și consolidarea securității generale la Marea Neagră”, spune Iohannis pe X.

Cat se laudă Iohannis în social media, alții ajung la el acasă. Annalena Baerbock, șefa diplomației germane, s-a dus într-o vizită surpriză la Kiev. A făcut apel la ajutor. „Ucraina are nevoie urgent de apărare aeriană în fața bombardametelor ruse mai ales în regiunea Harkov, în nord-estul țării” – spune ea.

Zelenski nu e mulțumit. „Deciziile și ajutorul Occidentului – întârzie cu aproximativ un an”, spune Președintele Ucrainei într-un interviu pentru Reuters.

Citește și