• Românii pot apela la Terapia Durerii dacă nu se vindecă de simptome.
  • La Terapia Durerii, pacienții îți fac analize minuțioase mai mult timp.
  • Românii vor beneficia gratuit de diagnosticare, tratament și monitorizare.

Legea asta e durere! Te tratezi gratuit pentru orice. Numai pentru inimă frântă NU. Terapia durerii este pentru toate vârstele – de azi persoanele asigurate vor putea să se trateze gratuit pentru că Iohannis a semnat legea. Medicul specialist Ovidiu Palea vrea ca pacienții care au o problemă medicală să o poată trata înainte să devină o boală gravă.

Românii vor beneficia gratuit de diagnosticare, tratament și monitorizare- analizele sunt mult mai complexe și durează mai mult. Terapia durerii unește mai multe ramuri medicale: de la neurologie, reumatologie, ortopedie, neurochirurgie, până la radiologie și recuperare medicală.

Legea adoptată de Parlament la începutul lunii iunie defineşte serviciile medicale pentru terapia durerii ca ansamblul de servicii medicale de diagnosticare, tratament şi monitorizare a pacienţilor de toate vârstele, copii sau adulţi, cu dureri acute sau cronice, având ca scop îmbunătăţirea calităţii vieţii acestora prin controlul sau înlăturarea durerii.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Se include astfel dreptul la servicii medicale pentru terapia durerii în ansamblul drepturilor asiguraţilor în cadrul asigurărilor sociale de sănătate, alături de dreptul la servicii medicale pentru vindecarea bolii, pentru prevenirea complicaţiilor ei şi pentru recuperare.

Furnicile pot efectua amputaţii salvatoare pe colegii de muşuroi răniţi, arată un studiu. Deşi nu este prima dată când îngrijirea rănilor a fost observată la furnici, oamenii de ştiinţă spun că descoperirea lor este primul exemplu al unui animal non-uman care efectuează amputaţii salvatoare, operaţia fiind efectuată pentru a trata rănile picioarelor şi pentru a preveni apariţia sau răspândirea infecţiei, scrie The Guardian.

Şi, în mod surprinzător, insectele par să adapteze tratamentul pe care îl administrează la locul rănii.

„Furnicile sunt capabile să diagnosticheze, într-o oarecare măsură, rănile şi să le trateze în consecinţă pentru a maximiza supravieţuirea răniţilor”, a declarat dr. Erik Frank, de la Universitatea din Lausanne şi primul autor al cercetării.

Citește și