• Casele de asigurări de sănătate au verificat concediile medicale.
  • Au fost 2.264 de controale și au verificat 78.333 de concedii.
  • Amenzile totale în urma neregulilor se ridică la 530.000 de lei.

Suntem o țară bolnavă, însă doar pe hârtie. Casele județene de sănătate au luat la bani mărunți concediile medicale acordate anul trecut. Au făcut peste 2.200 de controale și au verificat peste 78.000 de concedii medicale.

85 de furnizori de servicii medicale au fost sancționați pentru nerespectarea obligațiilor contractuale. Amenzile totale se ridică la peste jumătate de milion de lei.

Medicii de familie se plâng de lipsa digitalizării în sistem și de faptul că de multe ori plătesc greșeli care nu le aparțin lor, ci angajatorilor.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

De altfel, spun că au încercat de multe ori să discute cu Ministerul Sănătății sau cu casele de asigurări de sănătate, dar n-au primit niciun răspuns. Lipsa de dialog o acuză și Asociația Națională pentru Protecția Pacienților.

Coaliția de guvernare a renunțat și la „taxa pe boală”, acea suprataxare de 10% pentru cei aflați în concediu medical. Taxa urma să intre în vigoare la începutul acestui an. Iar în aprilie, Marcel Ciolacu se plângea de abuzul de concedii medicale nejustificate.

Citește și