Rudy Giuliani, avocatul personal al lui Donald Trump, dat în judecată pentru 1,3 miliarde de dolari. Ce acuzații i se aduc fostului primar al New York-ului

Rudy-Giuliani

Rudy Giuliani, fostul primar al New York-ului și avocatul personal al lui Donald Trump, are parte de un proces dificil. Giuliani a fost dat în judecată de compania canadiană Dominion Voting Systems, cea care deține echipamentele pentru vot folosite la alegerile din Statele Unite și care îl acuză pe acesta de defăimare.

Avocatul lui Trump este acuzat că ar fi răspândit „Marea Minciună” despre fraudele care ar fi avut loc la alegeri, prin intermediul podcastului său, precum și prin aparițiile sale televizate, potrivit The Guardian. Drept urmare, compania îi cere despăgubiri de peste 1,3 miliarde de dolari.

„Fondatorul și angajații Dominion au fost hărțuiți și au primit amenințări cu moartea, iar Dominion a suferit un prejudiciu iremediabil și fără precedent”, se arată în documentul companiei. Firma indică peste 50 de declarații ale lui Giuliani despre Dominion, pe care le descrie ca fiind defăimătoare.

Al doilea proces al companiei, același caz

Compania din Canada a spus că Giuliani a continuat să facă afirmații despre presupuse fraude prin postările pe contul său de Twitter, prin aparițiile pe canalul de YouTube chiar cu câteva ore înainte de asaltul din Capitoliu, din 6 ianuarie.

Mai mult, Dominion se află, astfel, la al doilea proces de defăimare în ultimele săptămâni. Compania l-a dat în judecată pe un alt avocat, Sidney Powell, care, la fel ca Rudy Giuliani, a făcut afirmații asemănătoare.

Exit mobile version