Rusia a eliberat o parte dintre indienii forțați să lupte în războiul cu Ucraina. 9 persoane au murit până acum

Săptămâna trecută, guvernul indian a anunțat că Rusia a eliberat zeci dintre cei 91 de indieni care au fost păcăliți să lupte pentru forțele ruse în războiul țării cu Ucraina. Câțiva dintre ei s-au întors acasă de atunci, în timp ce procesul de aducere a altora înapoi este în derulare, scrie BBC.

Urgen Tamang se numără printre cei 91 de indieni care au fost forțați să lupte în război. Majoritatea sunt din familii sărace și au fost ademeniți de agenți cu promisiunea de bani și locuri de muncă, uneori ca „ajutoare” în armata rusă.

În schimb, au fost trimiși în zona de război. Mulți dintre ei au spus că au fost staționați în anumite părți ale Ucrainei sub control rusesc, unde au trebuit să navigheze cu minele terestre, drone, rachete și atacuri lunetiste cu puțină sau deloc pregătire militară.

Nouă indieni au murit în conflict până acum, iar autoritățile indiene spun că au arestat 19 persoane pentru trafic de persoane.

În iulie, Rusia a promis o eliberare anticipată a tuturor indienilor care luptă în armata sa, în urma unei vizite a Premierului indian Narendra Modi la Moscova, în timpul căreia a discutat problema Președintelui Vladimir Putin. Cele două țări au împărtășit în mod tradițional o relație caldă.

Patruzeci și cinci dintre ei au fost eliberați de atunci. Unii s-au întors acasă în siguranță, în timp ce alții, precum domnul Tamang, sunt pe drum.

Contractele lor erau în rusă, o limbă pe care nu o înțelegeau. Cu toate acestea, l-au semnat în speranța de a obține oportunități mai bune.

Deși recentele eliberări au adus ușurare pentru mulți, cei care se află încă în Rusia se confruntă cu o disperare crescândă, deoarece eliberarea lor este amânată.

Exit mobile version