• Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a declarat pe Telegram că atacul asupra oraşului a venit din mai multe direcţii.
  • Capitala ucraineană a fost sub alertă de raid aerian aproape toată noaptea.
  • Sistemele de apărare antiaeriană ale Ucrainei au distrus peste 30 de drone până la ora 6:30.

Rusia a lansat, marţi noaptea, cel mai mare atac cu drone de până acum asupra Kievului, în mai multe valuri, a anunţat miercuri administraţia militară a capitalei ucrainene.

Capitala ucraineană a fost sub alertă de raid aerian aproape toată noaptea. Sistemele de apărare antiaeriană ale Ucrainei au distrus peste 30 de drone până la ora 6:30, miercuri, în ceea ce a fost, de asemenea, al şaptelea atac al Rusiei asupra oraşului în iulie, a declarat Serhii Popko, şeful administraţiei militare din Kiev. Acesta a fost „unul dintre cele mai masive atacuri asupra Ucrainei cu drone de atac în timpul întregului război”, a declarat Popko pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Alarmele aeriene au început să sune de marţi la ora 20.00 GMT. Sistemele de apărare aeriană au intrat în acţiune pe rutele spre Kiev şi în regiunea din jurul capitalei de mai multe ori în timpul nopţii, a afirmat Popko. Primarul capitalei, Vitali Kliciko, a anunţat, tot pe Telegram, că atacurile au venit din mai multe direcţii.

Recomandări

„TRUMP E UN BUFON IDIOT”
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
TRUMP: O URĂSC PE TAYLOR SWIFT!
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
LA CE-I SERVEȘTE ȘCOALA?
S.O.S SECRET SERVICE

Agenţiile de presă ruse, citând luptători ruşi din Ucraina, au informat că ţintele atacurilor au fost mai multe aeroporturi şi depozite militare de pe întreg teritoriul ucrainean.

Citește și