• Un elicopter Mi-8T cu 22 de persoane la bord, majoritatea turiști, a dispărut de pe radar după decolare de la o bază din apropierea vulcanului Vachkazhets, în peninsula Kamchatka, Rusia.
  • Ministerul situațiilor de urgență a lansat o operațiune de căutare, dar eforturile sunt îngreunate de ceața densă și vizibilitatea slabă.
  • Peninsula Kamchatka este o destinație turistică populară, cunoscută pentru peisajele sale și vulcanii activi, dar a avut și un istoric de accidente aeriene.

A fost lansată o operațiune de căutare și salvare în extremitatea de est a Rusiei, după dispariția unui elicopter cu 22 de persoane la bord, majoritatea dintre ei turiști, scrie BBC.

Elicopterul Mi-8T a decolat de la o bază situată lângă vulcanul Vachkazhets, a declarat ministerul situațiilor de urgență sâmbătă. Acea zonă a peninsulei este o destinație turistică populară, cunoscută pentru peisajele sale bogate și vulcanii activi.

Oficialii spun că elicopterul a dispărut de pe radar la scurt timp după decolare, adăugând că ceața densă îngreunează eforturile salvatorilor.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Elicopterul, deținut de Vityaz-Aero, efectua o excursie către vulcan. Proiectat în perioada sovietică, elicopterul Mi-8 rămâne popular și utilizat pe scară largă în Rusia.

Acesta a dispărut de pe radar, iar membrii echipajului nu au reușit să ia legătura în jurul orei 16:15 (04:15 GMT), a declarat guvernatorul Kamchatka. O sursă din ministerul situațiilor de urgență a spus agenției de știri de stat Tass că echipajul nu a raportat nicio dificultate înainte de dispariție.

Vladimir Solodov a spus că la bord se aflau 19 pasageri și trei membri ai echipajului.

Căutarea aeriană continuă, dar vizibilitatea este slabă.

Alții s-au alăturat căutării terestre, de-a lungul văii râului Bystraya, pe unde se presupunea că elicopterul ar fi trebuit să se deplaseze.

Peninsula montană Kamchatka – situată la mai mult de 6.000 km est de Moscova – este populară printre turiști.

Însă au existat mai multe accidente aeriene de-a lungul anilor – două în doar două luni în 2021.