Un elicopter cu 22 de oameni la bord a dispărut în Rusia. Majoritatea erau turiști

A fost lansată o operațiune de căutare și salvare în extremitatea de est a Rusiei, după dispariția unui elicopter cu 22 de persoane la bord, majoritatea dintre ei turiști, scrie BBC.

Elicopterul Mi-8T a decolat de la o bază situată lângă vulcanul Vachkazhets, a declarat ministerul situațiilor de urgență sâmbătă. Acea zonă a peninsulei este o destinație turistică populară, cunoscută pentru peisajele sale bogate și vulcanii activi.

Oficialii spun că elicopterul a dispărut de pe radar la scurt timp după decolare, adăugând că ceața densă îngreunează eforturile salvatorilor.

Elicopterul, deținut de Vityaz-Aero, efectua o excursie către vulcan. Proiectat în perioada sovietică, elicopterul Mi-8 rămâne popular și utilizat pe scară largă în Rusia.

Acesta a dispărut de pe radar, iar membrii echipajului nu au reușit să ia legătura în jurul orei 16:15 (04:15 GMT), a declarat guvernatorul Kamchatka. O sursă din ministerul situațiilor de urgență a spus agenției de știri de stat Tass că echipajul nu a raportat nicio dificultate înainte de dispariție.

Vladimir Solodov a spus că la bord se aflau 19 pasageri și trei membri ai echipajului.

Căutarea aeriană continuă, dar vizibilitatea este slabă.

Alții s-au alăturat căutării terestre, de-a lungul văii râului Bystraya, pe unde se presupunea că elicopterul ar fi trebuit să se deplaseze.

Peninsula montană Kamchatka – situată la mai mult de 6.000 km est de Moscova – este populară printre turiști.

Însă au existat mai multe accidente aeriene de-a lungul anilor – două în doar două luni în 2021.

Exit mobile version