• Militarii ruși au fost pregătiți în Iran pe racheta balistică Fath-360.
  • O rachetă Fath-360 are 750 kg, 150 kg de explozibil, rază de acțiune de 130 km.
  • SUA: transferul de rachete balistice iraniene către Rusia reprezintă o escaladare.

După dronele Shahed, Rusia a primit din Iran sute de rachete balistice cu rază mică, pentru a fi folosite în războiul de agresiune asupra Ucrainei, a declarat un oficial american pentru CNN. Astăzi, Volodimir Zelenski participă la forumul de la Cernobbio (Italia), unde urmează să își reia apelurile de a primi mai mult armament pentru a contracara avansul Rusiei în estul Ucrainei.

O astfel de rachetă, poate transporta o încărcătură explozivă de 10 ori mai mare decât o dronă Shahed-136. Din cauza razei mici, de 120 km, sistemul de lansare este simulat într-un camion, pentru a putea fi adus în apropierea frontului.

Pentru a susţine războiul din Ucraina, Rusia a primit din Iran sute de drone Shahed şi a deschis o fabrică pentru fabricarea acestora. Din Coreea de Nord a primit peste un milion de proiectile de artilerie şi câteva sute de rachete balistice, iar din China tehnologie pentru echipamentele de aviaţie, radare şi drone.

Recomandări

ORBAN CANDIDEAZĂ
ROSIE A MURIT
CONTROL LA FRONTIERĂ
TRUMP E ATACAT
CE VREA ISRAELUL
UNDE SE ASCUND OLIGARHII?

Astăzi, Volodimir Zelenski participă la forumul de la Cernobbio (Italia), unde urmează să îşi reia apelurile de a primi mai mult armament pentru a contracara avansul Rusiei în estul Ucrainei. De asemenea, liderul ucrainean va insista pe acordul Occidentului pentru a folosi rachetele primite pe teritoriul Rusiei. Armata Ucrainei vrea să lovească bazele de lansare a rachetelor ruseşti, inclusiv aerodromurile.

„Acesta nu este sfârșitul”, a spus un înalt oficial european, menționând că se așteaptă că Iranul va menține fluxul de arme către Rusia.

SUA acuză Iranul că a furnizat UAV-uri Shahed-131/136, Mohajer-6 și alte drone țării agresoare, Rusia, pentru a duce război împotriva Ucrainei. Potrivit presei, în schimbul armelor, Federația Rusă furnizează Iranului arme cibernetice , arme occidentale „capturate pe câmpul de luptă” și ajută la dezvoltarea programului de rachete.

Citește și