• Mulţi bloggeri militari ruşi critică această iniţiativă din Duma de Stat şi cer legislatorilor ruşi să se adapteze realităţii de pe front.
  • Mai mult decât atât, s-ar dovedi a fi greu să diferenţieze între folosirea telefoanelor în scop personal sau pentru operaţiuni militare.
  • Legea modificată ar permite comandanților ruși să aresteze militarii care nu respectă regulile.

Forțele armate rusești ar putea fi obligate să renunțe la utilizarea telefoanelor personale pe front. Legislatorii din Moscova au propus o modificare a legii care ar sancționa militarii ruși ce folosesc telefoane personale sau alte dispozitive electronice în scopuri diferite de cele militare. Această modificare ar putea, însă, complica lucrurile pentru armata rusă și ar putea crea probleme logistice, conform experților.

Propunerea a fost anunțată de membrii Dumei de Stat, care intenționează să definească folosirea telefoanelor personale și a altor „gadget-uri” în zona de luptă drept „o abatere disciplinară gravă”. Astfel, legea modificată ar permite comandanților ruși să aresteze militarii care nu respectă regulile, fără a necesita un mandat, iar aceștia ar putea fi plasați „în arest” timp de până la 10 zile.

Totuși, un membru al comitetului de apărare din Duma de Stat susține că aceste modificări nu se vor aplica militarilor care utilizează telefoanele pentru operațiuni de luptă, scopul modificării fiind acela de a proteja militarii ruși de posibile riscuri de securitate generate de folosirea inadecvată a telefoanelor.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Cu toate acestea, se estimează că această lege ar putea aduce dificultăți considerabile militarilor ruși de pe front, în special în ceea ce privește logistică, coordonarea (C2) și operațiunile în general. Militarii ruși folosesc telefoanele personale pentru a transmite coordonatele operatorilor de drone și artileriștilor, cu scopul de a le indica anumite ținte, precum și pentru a se deplasa în apropierea frontului și a colabora cu alte unități.

Citește și