Rusia desfășoară exerciții militare cu rachete intercontinentale Iars, la o lună după exercițiile cu arme nucleare tactice. Ce urmărește Putin

Ministerul rus al Apărării transmite că va desfășura exerciții militare cu rachetele balistice intercontinentale Iars, la doar o lună de la când a organizat exerciții cu arme nucleare tactice. Kremlinul se laudă că aceste rachete pot ajunge la o rază de acțiune de peste 11.000 de km. Doar anul acesta, sunt planificate șapte astfel de exerciții cu rachetele Iars.

Ce urmărește Rusia cu aceste exerciții cu rachete intercontinentale?

Acestea sunt exerciții pe care Rusia le efectuează fie pentru a testa sau confirma caracteristicile de zbor ale acestui sistem de rachete, fie pentru a testa pregătirea trupelor care se ocupă de acestea. În acest moment se testează camuflarea rachetei și deblocarea acesteia. Cel mai probabil se dorește creșeterea pregătirii unităților dedicate acesteia. Exercițiul vine la o lună după desfășurarea altuia asemănător cu acesta.

Motivul pentru care militarii desfășoară exerciții cu rachete balistice intercontinentale este provocarea venită din partea Occidentului. Așadar, exercițiul de acum o lună a fost mai mult un spectacol de forță.

Exit mobile version