• Rusia oferă bonusuri de 1.150 de dolari militarilor pentru recrutarea de noi soldați.
  • Deficitul de personal și pierderile mari în Ucraina determină Moscova să implementeze această măsură.
  • Rusia plănuiește să înființeze o unitate de motocicliști pentru a suplini lipsa vehiculelor blindate.

Rusia oferă bonusuri pentru recrutarea de noi soldați și înființează o unitate de motocicliști din cauza deficitului de personal și a lipsei de vehicule blindate, scrie Mediafax.

Rusia se confruntă cu un deficit semnificativ de personal în cadrul forțelor armate și a lansat o inițiativă neobișnuită pentru a atrage noi recruți: oferă bonusuri de peste 1.000 de dolari soldaților care aduc prieteni pentru a se alătura armatei, conform ISW și unui anunț al guvernatorului din Iaroslavl.

Pentru a evita o criză critică de personal pe front, guvernatorul regiunii Iaroslavl a anunțat că va oferi 1.150 de dolari fiecărei persoane care reușește să recruteze un prieten în armată, cu condiția ca noul recruț să semneze un contract cu ministerul apărării. O inițiativă similară a fost raportată recent și în Tatarstan. Specialiștii avertizează că acest sistem de bonusuri ar putea conduce la abuzuri și ar putea fi dificil de susținut financiar.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

În contextul pierderilor uriașe raportate de surse independente, care indică aproximativ 1.000 de pierderi zilnice în Harkov în aprilie și mai, Rusia se teme că ar putea rămâne fără suficiente efective militare.

În paralel, pentru a compensa deficitul de vehicule blindate, armata rusă plănuiește să înființeze o unitate de motocicliști care să îmbunătățească mobilitatea pe câmpul de luptă.

Citește și