• Ucraina va putea lansa o contraofensivă abia în 2025.
  • Ucraina nu dezvăluie cifrele exacte ale pierderilor sale de război, dar raportul pe frontul de război este de un soldat ucrainean la șase ruși.
  • Rata victimelor Rusiei va continua probabil la o medie de aproximativ 1.000 de soldați pe zi.

Numărul pierderilor rusești în Ucraina crește exponențial. În doar două luni, Rusia a pierdut 70.000 de militari, morți și răniți, cred serviciile de informații britanice. Structurile de informații transmit că totul se întâmplă din cauza deciziei rușilor de a deschide un nou front în regiunea Harkov, în timp ce au menținut ritmul operațiilor ofensive pe restul frontului. Nici pentru Ucraina nu sunt prevăzute scenarii favorabile. Oficialii americani și occidentali cred că armata ucraineană nu va putea prelua inițiativa pe front mai curând de 2025.

Un oficial de rang înalt al NATO a descris pierderile ca fiind astronomice” în timpul unei ședințe de informare în marja summitului alianței de la Washington DC din această săptămână. Rusia a suferit probabil pierderi de aproape 1 000 de persoane pe zi în luna mai, ceea ce este o cifră astronomică”, a declarat sursa.

Deși ofensiva a fost de scurtă durată, aceasta a solicitat resursele ucrainene, permițând Rusiei să câștige și mai mult teren în regiunea Donețk, ținta prioritară a Moscovei.

Recomandări

INTRĂM ÎN SCHENGEN?!
HAMAS NEAGĂ
SUA ATACĂ REBELII HOUTHI
DUȘ...MANUL DIN BAIE
CE MIROASE AȘA?
LIAM PAYNE A MURIT

Rata victimelor Rusiei va continua probabil la o medie de aproximativ 1.000 de soldați pe zi în următoarele două luni, a prezis Ministerul Apărării, deoarece Rusia continuă să încerce să depășească pozițiile ucrainene cu masă de soldați. Rușii au avansat încet împotriva forțelor ucrainene din regiunea Donețk cu prețul unor mari pierderi. Ucraina nu dezvăluie cifrele exacte ale pierderilor sale de război, dar raportul pe frontul de război este de un soldat ucrainean la șase ruși, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski într-un interviu pentru The Philadelphia Inquirer acordat luna trecută.

Noile cifre depășesc numărul trupelor ruse care se pregăteau pentru invazia la scară largă a Ucrainei în februarie 2022. Pierderile Rusiei în Ucraina începând din 2022 depășesc numărul cumulat de victime cu care s-a confruntat țara în conflictele militare de la al Doilea Război Mondial.

Citește și