• Rusia a anunţat miercuri că şi-a rechemat ambasadorul de la Washington pentru consultări.
  • Relaţiile cu SUA se află „într-o stare dificilă” de ani de zile.
  • Rusia susţine că vrea să evite „degradarea ireversibilă” a relaţiilor cu SUA.

Tensiunile între Statele Unite și Rusia au escaladat în ultimele două zile. Kremlinul a reacționat, miercuri, după ce Joe Biden l-a numit „ucigaș” pe Vladimir Putin și că şeful statului rus „va plăti” pentru implicarea Moscovei în alegerile prezidenţiale din 2020 din SUA.

Astfel, Rusia a anunţat că şi-a rechemat ambasadorul în SUA pentru consultări, dar a dat asigurări că vrea să evite „degradarea ireversibilă” a relaţiilor cu Washingtonul, aflate „într-o stare dificilă” de mai mulți ani, potrivit AFP.

„Este o isterie datorată neputinţei”

Ambasadorul Anatoly Antonov (foto) a fost rechemat la Moscova „pentru consultări în scopul de a stabili ce trebuie făcut şi în ce direcţie să se meargă în privinţa relaţiilor cu SUA”, potrivit unui comunicat al Ministerului rus al Afacerilor Externe.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

A-l califica pe preşedintele Vladimir Putin drept ‘ucigaş’ şi a-l ameninţa că ‘va plăti’ reprezintă un atac împotriva Rusiei. Este o isterie datorată neputinţei. Putin este preşedintele nostru şi un atac împotriva lui este un atac împotriva ţării noastre. Cu declaraţiile sale, Biden i-a insultat pe cetăţenii ţării noastre”, a tunat Viaceslav Volodin, un apropiat al preşedintelui rus, pe contul său de Telegram.