Rusia îşi recheamă ambasadorul de la Washington pentru consultări. „Cu declaraţiile sale, Biden i-a insultat pe cetăţenii ţării noastre”

anatoly-antonov

anatoly-antonov

Tensiunile între Statele Unite și Rusia au escaladat în ultimele două zile. Kremlinul a reacționat, miercuri, după ce Joe Biden l-a numit „ucigaș” pe Vladimir Putin și că şeful statului rus „va plăti” pentru implicarea Moscovei în alegerile prezidenţiale din 2020 din SUA.

Astfel, Rusia a anunţat că şi-a rechemat ambasadorul în SUA pentru consultări, dar a dat asigurări că vrea să evite „degradarea ireversibilă” a relaţiilor cu Washingtonul, aflate „într-o stare dificilă” de mai mulți ani, potrivit AFP.

„Este o isterie datorată neputinţei”

Ambasadorul Anatoly Antonov (foto) a fost rechemat la Moscova „pentru consultări în scopul de a stabili ce trebuie făcut şi în ce direcţie să se meargă în privinţa relaţiilor cu SUA”, potrivit unui comunicat al Ministerului rus al Afacerilor Externe.

A-l califica pe preşedintele Vladimir Putin drept ‘ucigaş’ şi a-l ameninţa că ‘va plăti’ reprezintă un atac împotriva Rusiei. Este o isterie datorată neputinţei. Putin este preşedintele nostru şi un atac împotriva lui este un atac împotriva ţării noastre. Cu declaraţiile sale, Biden i-a insultat pe cetăţenii ţării noastre”, a tunat Viaceslav Volodin, un apropiat al preşedintelui rus, pe contul său de Telegram.

Exit mobile version