• Rusia se antrenează pentru a lovi 32 de ținte din Europa într-un viitor război cu NATO.
  • Trei ţinte ale Moscovei într-un viitor război nuclear sunt în România.
  • Scenariile includ şi războaie cu aliaţii actuali: China, Iran şi Coreea de Nord.

Rusia şi-a antrenat Marina pentru a lovi obiective din teritoriul Europei cu rachete cu capacitate nucleară într-un potenţial conflict cu NATO, potrivit unor fişiere secrete văzute de Financial Times.

Hărţi ale unor ţinte sunt detaliate într-o prezentare pentru ofiţerii ruși, trei obiective fiind pe teritoriul României.

Hărțile sunt dintr-o prezentare din 2014. Care era intenția Rusiei la acea dată? Au rămas aceleași ținte?

Majoritatea au rămas, cât și obiectivele militare. Hărțile par mai degrabă ca o prezentare, nu par să aibă rol operațional. Sunt pur și simplu niște puncte așezate pe hartă, 32 de ținte pe întreg teritoriul Europei. 3 sunt pe teritoriul României. Aceste hărți sunt pentru forțele navale, și pentru navele de suprafață ale forțelor navale. Fiecare flotă are un anumit teatru de operații. De exemplu, țintele flotei baltice ale Rusiei se află în mare parte în Norvegia și Germania, precum și alte puncte cheie.

Recomandări

GATES E ÎNCĂ TÂNĂR LA 68
MUSK FACE O NOUĂ RACHETĂ
UNDE SCHIEZI LA IARNĂ?
A.I. DOMINĂ IFA
ȘCOALA ÎNCEPE FĂRĂ PROFESORI
CE ZÂMBET SCUMP AI!

Flota de nord a Rusiei se ocupă de țintele din Marea Britanie, și acolo sunt atât porturile, cât și facilitățile economice. Probabil rușii se gândesc că mare parte din echipamentele militare vor veni din Marea Britanie către estul Europei.

De asemenea, ceea ce e destul de interesant e că sunt ținte printre așa-zișii aliați de acum ai Rusiei – Iranul, Coreea de Nord, chiar China. Sunt ținte care ocolesc cumva orașele mari. Sunt ținte pentru armele nucleare tactice rusești, nu pentru cele strategice, care au ca obiectiv să distrugă capitale. Acestea sunt ținte de nivel tactic, și bineînțeles că se ocupă mai degrabă cu unități militare, cu infrastructură critică, cu unități de producție militară.

În harta din regiunea noastră, Rusia a marcat 3 ținte pe teritoriul României

Nu sunt greu de identificat. O țintă este în zona Constanța, poate fi Portul Militar Constanța, poate fi Comandamentul Flotilei de acolo sau chiar Baza Militară de la Kogălniceanu.

O altă țintă este în partea de sud a României, poate chiar Podul de la Giurgiu-Ruse, iar altă țintă este prin Oltenia, ori sistemul de la Deveselu, unde forțele americane au sistemul AEGIS Ashore, sistemul antirachetă, sau chiar în Craiova, unde exista Brigada Mulținațională de Sud-Est.

Sunt ținte importante pe care Rusia le-a marcat pe teritoriul României, cel puțin înainte de agresiunea Rusiei în Ucraina.

Citește și