Rusia schimbă regulile jocului pentru a reporni economia și aprobă un antiviral japonez împotriva Covid-19

Pentru a calma tensiunile din sistemul medical și pentru a reporni economia țării, Rusia aprobă un antiviral japonez împotriva coronavirusului.

Începând de săptămâna viitoare, Rusia va începe să administreze primul medicament antiviral aprobat pentru a trata pacienții cu coronavirus, a declarat pentru Reuters șeful Fondului rusesc, o acțiune care ar trebui să accelereze activitatea economică a țării.

Șeful Fondului rusesc Kirill Dmitriev spune că studiile clinice au demonstrat că acest medicament este eficient și ar putea trata aproximativ 60.000 de persoane pe lună.

„Crede că medicamentul este esențial pentru reluarea activității economice complete în Rusia. Oamenii trebuie să respecte regulile de distanțare socială și, desigur, trebuie să avem un vaccin, iar ceastă mișcare este o combinație între trei pârghii.

Avifavir este primul tratament potențial împotriva coronavirusului aprobat de ministerul sănătății din Rusia.

Dmitriev a mai subliniat că anitiviralul este foarte eficient pentru pacienții care suferă de simptome ușoare sau de nivel mediu, însă nu este recomandat femeilor însărcinate.

Specialiștii ruși au modificat medicamentul generic pentru a-i spori eficacitatea în tratarea noului virus. Moscova va fi gata să împărtășească detaliile acestor modificări în aproximativ două săptămâni, scrie Reuters.

Cu 405.843 de cazuri, Rusia are al treilea cel mai mare număr de infecții din lume după Brazilia și Statele Unite.

Exit mobile version