• Rusia și Ucraina au făcut sâmbătă schimb 230 de prizonieri de război.
  • Ruşii eliberaţi sâmbătă au fost capturaţi în Kursk.
  • Ministerul a declarat că 115 soldați au fost returnați „din teritoriile controlate de regimul de la Kiev”.

Rusia și Ucraina au făcut schimb de 230 de prizonieri de război sâmbătă, la câteva săptămâni după incursiunea Ucrainei în regiunea Kursk din Rusia.

Ruşii eliberaţi sâmbătă au fost capturaţi în Kursk, au raportat agențiile de știri de stat ruse, citând ministerul rus al Apărării.

Ministerul rus a declarat că 115 soldați au fost eliberați „din teritoriile controlate de regimul de la Kiev”, în timp ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că „încă 115 dintre apărătorii ucraineni s-au întors acasă astăzi”.

Recomandări

AVIZE AMATORILOR
LASĂ FRICA LA INTRARE
MĂ DOARE INTERNETUL
MANUAL VS TELEFON
SE ÎNTREC ÎN GAFE
PUTIN AMENINȚĂ OCCIDENTUL

Este primul astfel de schimb de prizonieri de când Ucraina a început incursiunea în Rusia, pe 6 august.

Kievul a declarat că unul dintre obiectivele ofensivei din Kursk este capturarea soldaților ruși pentru a-i schimba cu prizonierii de război ucraineni. Ucraina susține că controlează peste 1.000 de kilometri pătrați din regiunea Kursk.

Emiratele Arabe Unite au mediat, de asemenea, schimbul.

Separat, sâmbătă, Ucraina a anunțat că a atacat un depozit de muniție rusesc în regiunea Voronezh din Rusia de sud. Kievul a raportat, de asemenea, că cinci persoane au fost ucise într-un atac rusesc asupra orașului Kostyantynivka din est.

Președintele Zelenski a spus că soldații ucraineni returnați sunt membri ai Gărzii Naționale, Forțelor Armate, Marinei și Gărzii de Frontieră.

Îi amintim pe fiecare dintre ei. Căutăm și facem tot posibilul pentru a-i aduce pe toți înapoi” a spus Zelenski.

„Asta apropie eliberarea militarilor noștri, a civililor noștri din captivitatea rusă. Mulțumim echipei noastre și partenerilor, Emiratele Arabe Unite pentru întoarcerea oamenilor noștri acasă” a spus el.

Domnul Zelenski a menționat că, pe lângă capturarea soldaților ruși, operațiunea din Kursk are și alte obiective pe care nu le poate dezvălui.

Președintele ucrainean a spus și că operațiunea a fost un atac preventiv pentru a descuraja atacurile rusești asupra orașului Sumy, din Ucraina.

Zelenski a adăugat că Ucraina va face tot posibilul pentru a-l forța pe președintele rus Vladimir Putin să pună capăt războiului pe cale diplomatică.

Citește și