• Rusia și Ucraina au făcut schimb de 206 prizonieri de război.
  • Emiratele Arabe Unite au mediat schimbul.
  • Prizonierii ucraineni eliberați au fost capturați din Kiev, Donețk, Mariupol, Azovstal, Luhansk, Zaporojie și Harkov.
  • Concomitent cu acest schimb de prizonieri, Rusia a declarat că a recucerit un sat în estul Ucrainei, Zhelanne Pershe din districtul Pokrovsk, continuând să facă progrese în regiune.

Rusia și Ucraina au făcut schimb de 206 prizonieri de război, într-o înțelegere mediată de Emiratele Arabe Unite, scrie BBC.

Ministerul Apărării din Rusia a declarat că cei 103 militari eliberați sunt dintre cei capturați în timpul incursiunii din Kursk.

Zelenski a declarat că ucrainenii eliberați includ 82 de soldați și sergenți și 21 de ofițeri din forțele armate, garda națională, grăniceri și poliție. Liderul ucrainean a spus că aceștia au fost capturați în timp ce apărau regiunile Kiev, Donețk, Mariupol, Azovstal, Luhansk, Zaporijia și Harkov.

„Oamenii noștri sunt acasă”, a spus Zelenski în postarea sa de pe X.

Recomandări

COLABORAREA E CHEIA
STAI, AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC
TRUMP SE VEDE CU MODI


Luna trecută, forțele ucrainene au lansat un atac surpriză peste granița rusă, avansând până la 30 km în regiunea Kursk. Rusia a declarat că soldații săi eliberați se află în Belarus și vor primi „asistența psihologică și medicală necesară” și li se va permite să-și contacteze rudele înainte de a fi returnați în Rusia.

În august, în urma incursiunii din Kursk, s-a finalizat un schimb inițial implicând în total 230 de prizonieri.
Incursiunea Ucrainei în Kursk a avut ca scop parțial distragerea trupelor rusești din estul Ucrainei.

În timpul schimbului de prizonieri, Rusia a declarat că a recucerit satul Zhelanne Pershe din estul Ucrainei, unde forțele ruse au făcut mai multe progrese în ultimele săptămâni.

Satul se află la mai puțin de 30 km de orașul Pokrovsk, care găzduiește o stație de cale ferată cheie și se află la intersecția mai multor drumuri importante.

Orașul joacă un rol crucial ca centru logistic pentru forțele ucrainene în regiunea estică Donbas și a fost luni de zile o țintă cheie pentru forțele ruse.

Citește și