• Rusia susține că forțele sale au capturat două sate din regiunea Kursk ca parte a unei contraofensive în curs.
  • Vladimir Putin a emis un nou decret prin care își extinde armata pentru a treia oară de când a invadat Ucraina.
  • Șeful NATO a declarat că țările membre trebuie să ia propriile decizii cu privire la posibilitatea de a permite Ucrainei să folosească rachete cu rază lungă.

Rusia spune că forțele sale au capturat două sate din regiunea sa Kursk, ca parte a unei contraofensive în curs împotriva incursiunii Ucrainei, scrie The Independent.

Ucraina spune că forțele sale controlează aproximativ 100 de sate din Kursk pe o suprafață de peste 1.300 km pătrați, cifre pe care surse ruse le contestă. Actualizarea de la Kursk a venit luni târziu, după ce Vladimir Putin a emis un nou decret prin care își extinde armata pentru a treia oară de când a invadat Ucraina. Ordinul va adăuga încă 180.000 de soldați, ducând dimensiunea de bază a armatei ruse la 1,5 milioane de militari activi.

Între timp, șeful NATO, Jens Stoltenberg, a spus că țările membre trebuie să ia propriile decizii cu privire la posibilitatea de a permite Ucrainei să folosească rachete cu rază lungă de acțiune pentru a lovi în interiorul teritoriului rus.

Recomandări

TRUMP SE VEDE CU MODI
BUCĂTĂRIA CU E-URI
CUM RĂMÂNE CU HUW?
NICI PE HARRIS, NICI PE TRUMP
FATA LUI ESTE MODEL
SĂ VEZI ȘI SĂ CREZI!

O decizie a SUA în această chestiune a fost blocată, deoarece unii oficiali sunt sceptici că permiterea utilizării unor astfel de rachete ar face o diferență semnificativă în războiul în curs.

Putin a emis o amenințare preventivă că Occidentul ar lupta direct împotriva Rusiei dacă Ucrainei i se permite să lovească pământul rus cu rachete cu rază lungă de acțiune.

Citește și