Rusia trimite sisteme de rachete tactice Iskander-M în Belarus

VLADIMIR PUTIN

VLADIMIR PUTIN

Rusia va trimite rachete capabile să fie dotate cu focoase nucleare în Belarus în următoarele câteva luni, a declarat sâmbătă preşedintele rus Vladimir Putin. Acesta l-a primit pe liderul belarus Alexander Lukaşenko.

În următoarele luni, vom transfera Belarusului sisteme de rachete tactice Iskander-M, care pot folosi rachete balistice sau de croazieră, în versiunile lor convenţionale şi nucleare„, a declarat Putin, citat de The Guardian.

De asemenea, el s-a oferit să modernizeze avioanele de război ale Belarusului pentru a le face capabile să transporte arme nucleare, pe fondul creşterii tensiunilor cu Occidentul din cauza Ucrainei.

Lukaşenko i-a cerut anterior lui Putin să „adapteze” avioanele.

Multe (avioane) Su-25 sunt în serviciul armatei belaruse. Acestea ar putea fi modernizate într-un mod adecvat„, a declarat Putin, adăugând: „Această modernizare ar trebui să fie efectuată în fabricile de avioane din Rusia, iar instruirea personalului ar trebui să înceapă în conformitate cu aceasta„.

Vom conveni asupra modului de a realiza acest lucru„, a spus Putin.

Lukaşenko a declarat luna trecută că ţara sa a cumpărat din Rusia rachete cu capacitate nucleară Iskander şi sisteme antiaeriene antirachetă S-400.

Exit mobile version