• Bucătarul spaniol José Andrés este în Ucraina de la începutul războiului.
  • World Central Kitchen distribuie 300 de mii de rații zilnice.
  • José Andrés este foarte cunoscut în Occident pentru acțiunile sale umanitare și face tot posibilul să le mulțumească ucrainenilor care participă la campanie.

Lupta din Ucraina se duce și în bucătărie. Bucătarul spaniol José Andrés este unul dintre oamenii care îi ajută zilnic pe civilii ucraineni. Împreună cu organizația sa, Andrés a reușit să distribuie 12 milioane de rații de mâncare de la începutul războiului.

Andrés a fost prezent la Irpin, Borodianka, Zaporojie sau Harkov, unde organizația sa face tot posibilul să ajungă cu mâncare caldă pentru civili.

Peste tot unde ajunge, José Andrés face filmări în care povestește situația din Ucraina.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP

Este o zi bună în acest punct din cele 2000 în care livrăm alimente zilnic pe teritoriul Ucrainei, pe lângă celelalte țări vecine unde sunt îngrijiți refugiații ucraineni. Ok, prieteni. Ne vedem mai târziu!”, a transmis într-un clip José Andrés, fondatorul ONG-ului dedicat furnizării de hrană în urma unor dezastre naturale, World Central Kitchen.

Proprietarii de restaurante din Ucraina s-au alăturat campaniei și și-au tranformat afacerile în cantine sociale. José Andrés colaborează cu ei și a creat o rețea care distribuie zilnic 300.000 de farfurii cu mâncare pentru civilii din Ucraina.

Oamenii le sunt recunoscători voluntarilor, care și-au câștigat porecla de „Food Fighters”.

„Ne ajutați mult. «Food Fighters», avem nevoie și de alt fel de luptători. Mulțumim. Fiți în continuare alături de noi”, a spus primarul Kievului, Vitaliy Klychko, în legătură cu ajutorul voluntarilor față de civilii ucraineni.

José Andrés este foarte cunoscut în Occident pentru acțiunile sale umanitare și face tot posibilul să le
mulțumească ucrainenilor care participă la campanie.

José Andrés a fondat în 2010 ONG-ul World Central Kitchen, care oferă ajutor alimentar victimelor catastrofelor. După uragane, cutremure sau erupții vulcanice, José Andrés și voluntarii săi gătesc pentru supraviețuitori.