Ambasadorul Ucrainei la Berlin compară Germania cu un melc: „Armele sunt deja pe drum”

Ambasadorul Ucrainei în Germania, Andrij Melnyk, a ironizat ajutorul militar promis de nemți, comparând Germania cu un melc, într-o postare pe Twitter. Ucraina e dezamăgită de modul în care Germania se mișcă în tentativa de a asista militar Kievul.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a menționat că asistarea Ucrainei cu arme din Occident nu contribuie la succesul negocierilor ruso-ucrainene și va avea un efect negativ.

Nu doar Ucraina are probleme cu asistența militară dinspre Berlin. Polonia, prin vocea președintelui Andrzej Duda, și-a trimis toate tancurile în Ucraina, având o promisiune că va primi tancuri la schimb din Germania. Acest lucru nu se va întâmpla în viitorul apropiat.

Purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Hebestreit, a s-a apărat, susţinând că guvernul german a fost clar de la început că va trebui „să vadă ce poate livra”.

„A existat o solicitare clară din partea poloneză de a transfera tancuri de luptă principale Leopard 2A7 de ultimă generaţie în Polonia, dar problema este că Bundeswehr-ul însuşi are doar un număr mic – aproximativ 50 – de aceste tancuri”, a spus el, adăugând că, deşi „mai multe sunt în pregătire, acestea nu stau pe un şantier auto sau pe un sit de fabrică nicăieri; ele trebuie să fie fabricate”, a transmis Hebestreit.

Exit mobile version