• Acordul bugetar temporar de sâmbătă – care va finanța guvernul federal american timp de 45 de zile – a eliminat deocamdată finanțarea militară.
  • Republicanii se opun unui ajutor militar suplimentar, iar mulți dintre ei se opun abordării lui Biden față de război.
  • În ultimele luni, SUA au trimis Kievului echipamente de ultimă generație, inclusiv rachete cu rază lungă de acțiune și tancuri Abrams.

Președintele Joe Biden a promis continuarea sprijinului SUA pentru Ucraina, după ce o nouă finanțare militară a fost exclusă dintr-un acord de ultim moment privind bugetul Congresului. scrie BBC.

Măsura temporară, adoptată pentru a evita o închidere a guvernului, nu a inclus ajutor militar de 6 miliarde de dolari pentru Kiev – o prioritate de top a Casei Albe.

Republicanii se opun unui ajutor militar suplimentar, iar mulți dintre ei se opun abordării lui Biden față de război.

Recomandări

„TRUMP E UN BUFON IDIOT”
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
S.O.S SECRET SERVICE
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA

Duminică, Biden a declarat că Ucraina poate conta” pe sprijinul SUA. Nu putem, sub nicio formă, să permitem ca sprijinul SUA pentru Ucraina să fie întrerupt”, a declarat Biden.

SUA au furnizat deja aproximativ 46 de miliarde de dolari în ajutor militar Ucrainei de când Rusia a lansat invazia la scară largă în februarie 2022. Președintele Biden a solicitat încă 24 de miliarde de dolari.

În ultimele luni, SUA au trimis Kievului echipamente de ultimă generație, inclusiv rachete cu rază lungă de acțiune și tancuri Abrams.

Dar acordul bugetar temporar de sâmbătă – care va finanța guvernul federal american timp de 45 de zile – a eliminat deocamdată finanțarea militară.

Citește și: