Gimnast rus, anchetat după ce și-a lipit pe piept litera pro-război în fața unui ucrainean, la Cupa Mondială de aparate de la Doha

Un gimnast rus este anchetat după ce a purtat un simbol național pentru război pe tricou, în timp ce se afla pe podiumul din Qatar, sâmbătă, alături de un rival ucrainean, scrie BBC.

Federația Internațională de Gimnastică (FIG) a anunțat că a deschis o procedură disciplinară împotriva gimnastului rus Ivan Kuliak pentru „comportamentul său șocant” la Cupa Mondială pe aparate de la Doha.

Federația Internațională de Gimnastică confirmă că va cere Fundației de Etică a Gimnasticii să deschidă o procedură disciplinară împotriva gimnastului artistic masculin Ivan Kuliak (RUS) în urma comportamentului șocant al acestuia la Cupa Mondială de aparate de la Doha, Qatar”, se arată într-un comunicat al FIG.

După ce a obținut bronzul în finala de la paralele, Kuliak și-a lipit o literă „Z” pe piept și a urcat pe podium alături de câștigătorul medaliei de aur, ucraineanul Illia Kovtun.

Litera Z a devenit simbolică odată cu invazia Rusiei în Ucraina și a fost văzută vopsită pe partea laterală a tancurilor și a vehiculelor militare, precum și purtată de politicienii pro-război din Rusia.

FIG a adoptat măsuri suplimentare împotriva Rusiei și Belarusului la 4 martie. Începând de luni, sportivii, oficialii și judecătorii ruși și belaruși nu vor avea voie să participe la competițiile FIG sau la concursurile sancționate de FIG.

Exit mobile version