Liderii UE și membrii G7 fac apeluri la pace. Ucraina nu vrea să cedeze niciun teritoriu

Liderii Uniunii Europene și statele membre din G7 fac apeluri la pace în condiții neclare.

Asta ar putea afecta suveranitatea statului ucrainean.

Președintele polonez Andrzej Duda a menționat în cadrul discursului din Parlamentu din Kiev că Ucraina are dreptul de a-și decide singură viitorul. Iar comunitatea internaţională trebuie să îi ceară Rusiei să se retragă complet din Ucraina.

Polonia este un avocat puternic al unor sancţiuni mai dure împotriva Rusiei şi a fost vocală în susţinerea acordată Ucrainei în demersul său de a adera la UE.

Cum vede Italia pacea: încetarea focului în Ucraina; demilitarizarea liniei frontului sub supravegherea ONU; negocieri privind statutul Ucrainei; aderarea la UE; ne-aderarea la NATO; Crimeea și Donbas vor avea autonomie deplină; suveranitatea asupra regiunilor va aparține Kievului; încheierea unui acord multilateral privind pacea și securitatea în Europa.

Kievul a exclus orice acord de pace care ar implica cedarea de teritorii şi a respins apelurile la un armistiţiu care ar implica rămânerea forţelor ruse în zonele pe care le-au ocupat, afirmând că asta nu ar face decât să dea timp Moscovei pentru a-şi reface forţele.

Exit mobile version